Wat doen we?

Enneüs Heermalezing

Sprekers Heermalezing 2018 bekend

Op 18 oktober vindt alweer de 17de editie van de Enneüs Heermalezing plaats.

Stadshistoricus Tim Verlaan en planoloog Zef Hemel belichten het thema "Stedelijke verdichting: Een samenspel van partijen in de stad toen en straks".

Verlaan-Tim-Heermalezing.jpg

Tim Verlaan (fotograaf: Gillissen)

Corporaties zien zich gesteld voor grote uitdagingen in de alsmaar groeiende steden. Dat betekent voor corporaties laveren tussen beschikbaarheid, betaalbaarheid, toegankelijkheid en sociale cohesie.

Stadshistoricus Tim Verlaan neemt ons mee in het verleden en laat ons zien hoe in de naoorlogse periode sterke wethouders en pionierende projectontwikkelaars vorm gaven aan de stedelijke ruimte. Planoloog Zef Hemel kijkt over de grens, onder andere Parijs en Tokio, naar het nieuwe elan in de woningbouw, waar de overheid weer een grotere rol opeist en kwaliteit en cultureel besef belangrijke leidraden zijn voor de ontwikkeling. Beiden laten hun licht ook schijnen op de rol van bewoners, die in de stad steeds dichter op elkaar komen te wonen.

Zef_Hemel.JPG

Zef Hemel (fotograaf: Lex Banning)

In een goed gesprek na afloop gaat moderator Inge Diepman op zoek naar de uitdagingen van de stedelijke verdichting in de toekomst en de rol van corporaties, bewoners, wethouders en ontwikkelaars.

De lezing is alleen toegankelijk voor genodigden. Zij ontvangen eind augustus een uitnodiging.

Hieronder is een video-impressie van de bijeenkomst van 2017 te zien.

Vorige lezingen: