Zeverijnstraat

Vanuit onze duurzaamheidsgedachte geven wij gebouwen graag een tweede leven. De metamorfose van 216 appartementen verdeeld over 2 flats aan de Zeverijnstraat in Hilversum in gestart. Het verduurzamings- en verbeterplan is tot stand gekomen door de positief, kritische maar constructieve bijdrage van de bewoners. Nijhuis Bouw Apeldoorn verwacht in december 2018 de werkzaamheden op te leveren.

Zeverijnstraat02.jpg

Het glas in de woningen wordt vervangen door isolerende HR++ beglazing, de collectieve verwarmingsinstallatie volledig verduurzaamd en gemoderniseerd en er worden er zonnepanelen op de daken van de twee woningblokken aangebracht. In de woningen worden tevens individuele watermeters, rookmelders, mechanische ventilatie en CO2 gestuurde ventilatieroosters geplaatst. Daarnaast wordt bewoners de optie aangeboden om de gasaansluiting voor koken te verwijderen
en deze te vervangen voor elektrisch koken. Al deze maatregelen bij elkaar resulteren in een mooi energielabel A voor deze woningen.

Naast duurzaamheidsmaatregelen wordt er geïnvesteerd in de functionaliteit en uitstraling van het complex. Balkons worden voorzien van balkonvloerophoging, alle balkon- en galerijhekwerken worden vervangen door ‘stoere’ hekwerken en de beide entrees krijgen een volledig nieuwe indeling en vormgeving. De parkeerdekken zijn direct toegankelijk vanuit de entrees. Ook krijgt de openbare ruimte op straatniveau een compleet andere inrichting en plaatst de gemeente ondergrondse afvalcontainers.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken