Noordse Bosje Nieuwbouw

21 (met lift toegankelijke) Nieuwbouw appartementen in de Sociale Huur Noordse Bosje 29 - Hilversum

Noordse_Bosje_AI.jpg

De Alliantie Gooi- en Vechtstreek realiseert in het centrum van Hilversum, 21 appartementen voor (onder andere) starters en jongeren in de sociale huur. Het project aan het Noordse Bosje 29 is een nieuwbouw project dat volledig wordt ingepast in de bestaande bebouwing. Met de realisatie van dit complex wordt een al vele jaren onbebouwd liggend terrein ingezet voor de sociale volkshuisvesting van groeiende doelgroepen in Hilversum.

De 21 appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen (verdiepingen) met op iedere woonlaag 7 appartementen en kent de volgende woningdifferentiatie:

  • 3 studio’s/éénkamer (portiek) appartementen van circa 38 M2 gebruiksoppervlakte (GBO);
  • 3 tweekamer (portiek) appartementen van circa 48 M2 GBO;
  • 12 tweekamer (galerij) appartementen van circa 58 M2 GBO;
  • 3 tweekamer (galerij) appartementen van circa 68 M2 GBO.

De 15 tweekamer (galerij) appartementen zijn gelegen aan 3 boven elkaar liggende galerijen. Alle 21 appartementen zijn bereikbaar met een lift die centraal in het gebouw gelegen is. De plattegronden van de appartementen zijn eenvoudig en zeer toegankelijk. Met in alle tweekamer appartementen een separaat toilet en een badkamer die toegankelijk is vanuit de slaapkamer. Alle woningen zijn voorzien van een privé balkon. De appartementen krijgen een individuele verwarmingsinstallatie, elektrisch koken en een eigen individuele berging (op maaiveld niveau of ondergronds). Het woongebouw is extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen op het dak. Ieder appartement wordt aangesloten op 5 zonnepanelen. Voor bewoners is op maaiveld (onder het gebouw) een aantal van 21 parkeerplaatsen beschikbaar. Op het terrein worden ook 3 bezoekersparkeerplaatsen gerealiseerd. Met dit nieuwbouw complex van de Alliantie in het centrum van Hilversum wordt aan jongeren een uitdagende woonlocatie aangeboden.

Situatietekeningen en de plattegronden van de appartementen kunnen worden geraadpleegd op de website van de Alliantie.

Doelgroepen
De doelgroep voor dit project is jongeren en starters maar ook doorstromers op de woningmarkt. De aanvangsmaandhuur van de 3 studio’s bedraagt € 414 (inclusief subsidiabele servicekosten). Deze kleinste appartementen worden op zoekwaarde aangeboden aan jongeren tot 23 jaar. De huur van de overige 18 appartementen bedraagt maximaal € 592 (exclusief servicekosten). Prijspeil van de vermelde huurprijzen is 2017.
Maximaal zes appartementen worden met voorrang toegewezen aan bewoners van het sloopcomplex van de Alliantie aan de Dasselaar- Verschurestraat in Hilversum Noord.
Daarnaast krijgen onder andere doorstromers die een sociale ééngezins-huurwoning achterlaten voorrang bij de toewijzing.

Woningtoewijzing
De appartementen worden vanaf november 2017 volgens de reguliere procedure te huur aangeboden en geadverteerd op WoningNet.
Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen in dit nieuwbouwproject mag het belastbaar huishoudinkomen niet hoger zijn dan € 40.349 per jaar. Uiteraard worden de verder van toepassing zijnde criteria uit de reguliere regionale woningruimteverdeling gehanteerd.

Heb je belangstelling voor dit project, kijkt dan regelmatig op Woningnet of deze woningen al te huur worden aangeboden en geadverteerd. Daar staan ook de voorwaarden en de procedure van toewijzing als ook alle voorrangsregels van toewijzing.

Noordse_bosje_drieluik.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken