Lucent

Overzichtsfoto_Lucent.jpg

129 (met lift toegankelijke) nieuwbouw appartementen en 26 eengezinswoningen in de Sociale Huur
Het Lucent terrein neemt een prominente positie in binnen het stedelijk netwerk van Hilversum en wordt onderdeel van een reeks van groene plekken in de stad. De Alliantie Gooi- en Vechtstreek realiseert op het Lucent terrein 129 appartementen verdeeld over vier woningblokken in de sociale huursector. Deze woningblokken zijn gelegen aan de Verbindingsweg (de nieuwe weg op het Lucent terrein) in Hilversum. Drie van de vier woningblokken (blok H, blok J en blok K, 94 appartementen) worden gerealiseerd voor reguliere verhuur en één woningblok (blok I, 35 appartementen) wordt ter beschikking gesteld aan een zorgcollectief en verhuurd aan haar cliënten. Daarnaast worden 26 nieuwbouw eengezinswoningen in de sociale huur aan de Larenseweg en Ampèrestraat gebouwd.

Alle woningen bevinden zich op slechts 5 minuten lopen (of twee minuten fietsen) van het station. Aan de overzijde van de Jan van der Heijdenstraat ligt winkelcentrum Seinhorst waar je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen.

Woningaanbod appartementen
De drie woningblokken voor de reguliere verhuur (blok H, blok J en blok K) hebben respectievelijk 4, 5 en 7 woonlagen met 6 appartementen per woonlaag. De appartementen variëren in grootte van ca. 70 m2 tot ca. 85 m2 woonoppervlakte. Er zijn vier verschillende woningtypen met een eigen woningplattegrond. De 94 appartementen zijn verdeeld in 68 driekamer appartementen en 26 vierkamer appartementen. Voor de plattegronden van de woningblokken en woningplattegronden zie ‘Tekeningen’.

De appartementen hebben een heldere plattegrond en zijn zeer toegankelijk. De voordeur is gelegen aan een centrale hal die bereikbaar is met een lift. Alle appartementen zijn voorzien van een privé balkon of privé terras. Ieder appartement heeft en een individuele berging (van circa 5-7 m2) die zich bevindt op de begane grond (woningblok H) of in een ondergrondse bergingen laag (blok J en blok K). De bergingen van blok J en blok K zijn tevens bereikbaar vanuit de parkeergarage waar de bewoners van blok J en blok K hun auto kunnen parkeren (inrit aan de Larenseweg). De parkeergarage wordt gedeeld met medewerkers van de Alliantie. De bewoners van woningblok H parkeren op het parkeerterrein aan de overzijde van de Larenseweg.

De aanvangshuurprijs (per maand) voor de appartementen in de reguliere verhuur bedraagt € 607,- (prijspeil 2019). De servicekosten (voor onder andere schoonmaken, elektriciteit algemene verlichting en lift en zonnepanelen) variëren van circa € 50 tot € 60,- per maand.

In het woningblok (blok I) wat verhuurd gaat worden aan cliënten van een zorgcollectief komen 35 tweekamer-zorgappartementen. Deze appartementen, 8 per woonlaag, hebben een woonoppervlakte van circa 50 m2. Voor verdere informatie zie achter: Woningblok I.

Woningaanbod eengezinswoningen
Aan de Larenseweg en de Ampèrestraat worden 26 eengezinswoningen gebouwd in de sociale huur. De woningen hebben een gemiddeld woonoppervlak van 105 m2 en beschikken over een woonkamer met open keuken, een apart toilet, met minimaal 3 slaapkamers en een badkamer op de verdiepingen. De aanvangshuurprijs bedraagt maximaal € 737,- per maand (inclusief subsidiabele servicekosten, prijspeil 1 januari 2020). De eengezinswoningen zijn vooral bestemd voor de doelgroep gezinnen (doorstromers op de huurwoningmarkt ) met een gezinssamenstelling van 3+.
De start bouw van de eengezinswoningen staat gepland voor januari 2020, de oplevering voor eind 2020/begin 2021. De eengezinswoningen worden medio 2020 geadverteerd op Woningnet.

Voor nadere informatie over deze eengezinswoningen wordt verwezen naar de Projectpagina: Lucent (Nieuwbouw eengezinswoningen sociale huur).

Woningkwaliteit
De tekeningen van de woningblokken en de appartementen (woningplattegronden) zijn te vinden achter tabblad ‘Tekeningen’.

Het uitrustingsniveau van de woningen (wat zit in de woningen) staat beschreven in de Afwerkstaat Lucent achter tabblad ‘Kwaliteit’.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken