Lucent: 26 Nieuwbouw eengezinswoningen

26 Nieuwbouw eengezinswoningen in de Sociale Huur

Lucent_26_nieuwbouw.jpg

Het Lucent terrein neemt een prominente positie in binnen het stedelijk netwerk van Hilversum en wordt onderdeel van een reeks van groene plekken in de stad. De Alliantie Gooi en Vechtstreek heeft inmiddels op het Lucent terrein 127 nieuwbouw appartementen gerealiseerd verdeeld over vier woningblokken in de sociale huursector. Deze woningblokken zijn gelegen aan de Verbindingslaan (de nieuwe weg op het Lucent terrein) in Hilversum. Drie van de vier woningblokken (94 appartementen) zijn gerealiseerd voor reguliere verhuur en één woningblok (33 appartementen en een Buurtkamer) zijn ter beschikking gesteld aan een zorgcollectief en verhuurd aan haar cliënten. Daarnaast worden 26 nieuwbouw eengezinswoningen in de sociale huur aan de Larenseweg (9 woningen) en Ampèrestraat (7+10 woningen) gebouwd. Alle woningen bevinden zich op slechts 5 minuten lopen (of twee minuten fietsen) van het station. Aan de overzijde van de Jan van der Heijdenstraat ligt winkelcentrum Seinhorst waar je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen.

Een overzicht van de stedenbouwkundige opzet, de aanduiding van de woningblokken, de woningdifferentiatie (type en grootte) en de woningplattegronden zijn te vinden achter tabblad ‘Tekeningen.

Woningaanbod eengezinswoningen
Aan de Larenseweg en de Ampèrestraat worden 26 eengezinswoningen gebouwd in de sociale huur. Het gemiddeld woonoppervlak van de woningen varieert van ca. 94 m2 tot 108 m2. . De woningen beschikken over een woonkamer met open keuken, een apart toilet, met minimaal 3 slaapkamers en een doucheruimte op de verdieping. De aanvangshuurprijs van alle woningen bedraagt € 619,- per maand (exclusief servicekosten, prijspeil 1 januari 2020). De eengezinswoningen zijn bestemd voor de doelgroep gezinnen (doorstromers op de huurwoningmarkt ) met een gezinssamenstelling van 3+.

Woningkwaliteit
De eengezinswoningen hebben een efficiënte plattegrond en zijn zeer toegankelijk. De voordeur is gelegen aan de straatzijde. Alle woningen zijn voorzien van een privé buitentuin met een buitenberging. Auto’s kunnen worden geparkeerd op straat. Hiervoor dient bij de gemeente een parkeervergunning te worden aangevraagd. De woningen zijn ‘ gasloos’ en worden, voor verwarming en warm tapwater, aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Met Ennatuurlijk dient een overeenkomst voor de levering van warmte te worden afgesloten. De tarieven 2020 van Ennatuurlijk staan achter tabblad ‘Kwaliteit’. (het betreft de tarieven die staan vermeld bij: Vastrecht voor aansluitingen waarbij de afleverset incl. WTW (Warm Tap Water) in eigendom is van Ennatuurlijk).

De lucht wordt mechanische afgezogen. De woning is voorzien van een aansluiting voor elektrisch koken.In de meterkast wordt zowel een COAX als een glasvezel-aansluiting aangelegd. Op iedere woning worden minimaal 6 zonnepanelen gelegd die worden aangesloten op de individuele meterkast.

Bewoners van deze 26 woningen parkeren op maaiveld (aan/op de openbare weg). Hiervoor dient een parkeervergunning bij de gemeente te worden aangevraagd.

De tekeningen van de woningblokken en woningen (woningplattegronden) zijn te vinden achter tabblad ‘Tekeningen’.

Het uitrustingsniveau van de woningen (wat zit in de woningen) staat beschreven in Standaardinformatie – Lucent, 26 egw  achter tabblad Kwaliteit.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken