Knorr terrein Loosdrecht

De Alliantie Gooi- en Vechtstreek realiseert in Loosdrecht aan de Dirk Smorenberglaan, tegenover het Gemeentehuis, 20 appartementen toegankelijk met lift in de sociale huur. Met de realisatie van deze woningen wordt met een eigentijdse architectonische beleving een nieuwe impuls gegeven aan de sociale volkshuisvesting van groeiende doelgroepen in Loosdrecht.

De 20 nieuwbouw appartementen zijn gelegen in een woningblok dat deel uitmaakt van de integrale gebiedsontwikkeling van het (voormalig) KNORR-locatie. Het terrein is herontwikkeld tot een hoogwaardig woonpark met zowel huurappartementen als grondgebonden koopwoningen voor verschillende doelgroepen. De Alliantie neemt de 20 huurappartementen, die worden gebouwd door Aannemer Aalberts, turnkey af van Reshape Proporties B.V..

De 20 nieuwbouw appartementen bestaan uit 17 verschillende woningtypen die zijn verdeeld over vijf woonlagen (begane grond en 4 verdiepingen). Op de begane grond bevinden zich twee appartementen, op de verdiepingen 1 t/m 3 ieder zes appartementen en op de 4e verdieping twee appartementen.
De woningen worden (onder voorbehoud) in maart 2019 geadverteerd op Woningnet. De oplevering en start verhuur staat (onder voorbehoud) gepland voor juli 2019.

Artist Impression - Knorr terrein 1 [Aerial-N] .jpg

De plattegronden van de appartementen zijn eenvoudig en zeer toegankelijk. De appartementen op de verdiepingen zijn gelegen aan een centrale hal die bereikbaar is met een lift en hebben allemaal een privé balkon. Iedere woning heeft en een individuele berging (van circa 5-7 m2) die zich bevindt op de begane grond in het woongebouw.
De appartementen zijn, afhankelijk van het woningtype, voorzien van radiatoren of convectoren met een individuele gasgestookte HR-Centrale Verwarmingsketel, gebalanceerde mechanische ventilatie met warmte terugwinning (WTW) en zonnepanelen. Er is alleen elektrisch koken mogelijk. Alle appartementen worden voorzien van een COAX aansluiting. De appartementen zijn goed geïsoleerd waardoor het energiegebruik en de bijkomende lasten zo laag mogelijk blijven.

Parkeren geschiedt op maaiveld aan de openbare straat in de nabijheid van het woningblok. Er worden geen parkeerplaatsen verhuurd of aan individuele bewoners uitgegeven.

Noot: een compleet overzicht van de stedenbouwkundige opzet, de indeling van het woningblok en verdiepingen en de woningdifferentiatie (type en grootte) met woning plattegronden is opgenomen achter het tabblad Tekeningen en Woningplattegronden.

Doelgroepen en huurprijzen
Door de variëteit aan woningtypen en woninggrootte leent dit project zich uitstekend voor verschillende doelgroepen: van starters op de woningmarkt tot doorstromers.
Alle appartementen in dit woongebouw worden verhuurd als sociale huurwoning met een aanvangshuur (per maand) van € 607,00 (prijspeil 2019) (exclusief servicekosten). De (gedeeltelijk subsidiabele) servicekosten bedragen circa € 50,- per maand.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken