Kapelstraat

18 Appartementen in de sociale huur- Kapelstraat 13 / De Rechercheur Hilversum
De Alliantie Gooi- en Vechtstreek heeft in het centrum van Hilversum, pal naast het Gooiland theater, 18 appartementen in de sociale huur gerealiseerd. Het project aan de Kapelstraat 17 t/m 21 is een transformatie van het voormalig politiebureau tot zelfstandige appartementen. Het gebouw heeft, vooral door het oorspronkelijke ontwerp van Dudok, een hoge cultuurhistorische en architectonische waarde.

De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen (verdiepingen) met op iedere woonlaag 6 appartementen. Het zijn 1-kamerappartementen (12 stuks) en 2-kamerappartementen (6 stuks) die in grootte variëren van ca. 33 m2tot ca. 79 m2 gebruiksoppervlakte (GBO). Op de begane grond hebben 5 appartementen de voordeur op maaiveld, 1 de voordeur in het portiek. De appartementen op de begane grond hebben allemaal een privé buitenruimte. De appartementen op de 1e en 2e verdieping hebben de voordeur aan een brede galerij. Deze galerij doet tevens dienst als (gemeenschappelijke) buitenruimte voor deze appartementen.

Alle appartementen zijn voorzien van een individuele installatie, van een woonkamer met open keuken, een hal, een gecombineerde badkamer met toilet en hebben een eigen individuele berging in het souterrain. Het woongebouw is extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen op het dak. Met dit transformatie project van de Alliantie krijgt een icoon uit de historie van Hilversum een nieuw leven.

Doelgroepen
De doelgroep voor dit project is 1 en 2 persoonshuishoudens. De aanvangsmaandhuur van de 8 kleinste appartementen bedraagt maximaal € 409 (inclusief subsidiabele servicekosten). Deze kleinste appartementen worden op zoekwaarde aangeboden aan jongeren tot 23 jaar. Van de 7 middelgrote appartementen bedraagt de aanvangsmaandhuur maximaal € 587 en van de 3 grootste appartementen maximaal € 629 (inclusief subsidiabele servicekosten). Enkele appartementen worden met voorrang toegewezen aan bewoners van sloopcomplexen van de Alliantie.

Alle woningen zijn inmiddels toegewezen en verhuurd aan de geselecteerde kandidaten!

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken