De Wijngaard

De Alliantie Gooi en Vechtstreek bouwt dicht bij het centrum van Huizen 3 eengezinswoningen in de sociale huur. Deze eengezinswoningen worden gebouwd aan de Lieven de Keystraat (6, 6A en 6B) naast de tot woongebouw omgebouwde Wijngaardschool aan de Jacob van Campenstraat. Met het bouwen van deze 3 woningen wordt op deze locatie en in deze wijk een nieuwe invulling gegeven aan duurzaamheid en energiebesparing. De woningen zijn namelijk NOM-woningen (Nul Op de Meter). Woningen die zodanig zijn uitgerust met installaties dat evenveel energie wordt opgewekt dan (in theorie) wordt verbruikt. Met deze 3 woningen wordt een nieuwe impuls gegeven aan duurzaamheid in de sociale volkshuisvesting in Huizen.

De_wijngaard.jpg

Het woningblokje bestaat uit twee hoekwoningen en één tussenwoning. De woningen verschillen alle drie van elkaar met een eigen woningplattegrond, maar de indeling is in grote lijnen dezelfde. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en de badkamer. De zolder is bereikbaar met een vlizotrap en kan als opslagruimte worden gebruikt. De woningen beschikken over een ruime achtertuin met daarin een losstaande buitenberging. Alle woningen worden voorzien van zowel een COAX aansluiting als een glasvezelkabel.
De woningen zijn uitgerust met een speciaal energieconcept (NOM en EPV). Meer hierover staat achter het tabblad Energie: NOM-woning en EPV.

De oplevering (en start verhuur) van deze 3 nieuwbouw woningen staat (onder voorbehoud) gepland in de maanden april/mei 2020.
De tekeningen van het woningblokje met woningkenmerken (type en grootte) en woningplattegronden zijn opgenomen achter het tabblad Tekeningen.

Doelgroepen en huurprijzen
Door de speciale aandacht in deze eengezinswoningen voor duurzaamheid leent dit project zich uitstekend voor gezinnen die bewust energieverbruik omarmen.
De woningen worden verhuurd als sociale huurwoning met een maximale netto huurprijs (per maand, bij aanvang huur) van € 737,00 (prijspeil 2020) (exclusief Energie Prestatie Vergoeding en exclusief servicekosten).
Naast de Energie Prestatie Vergoeding (voor uitleg zie achter tabblad Energie: NOM-woning en EPV) wordt er nog een beperkt bedrag aan servicekosten in rekening gebracht voor onder andere rioolontstopping en glasverzekering.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken