Zonnepanelen

Eengezinswoningen

Na een geslaagde proef in Almere eind 2016 hebben we in de afgelopen 2 jaar stapsgewijs al onze huurders van in totaal 10.000 geschikte eengezinswoningen een aanbod gedaan voor zes of negen zonnepanelen. De helft daarvan wekt nu zijn eigen stroom op en heeft elke maand een financieel extraatje. Om het aantal deelnemers op te krikken, krijgt de rest een tweede kans om ja te zeggen.

Het voordeel voor de huurders kan met zes panelen al oplopen tot wel € 150 per jaar. Zij wekken daarmee genoeg stroom op voor een jaar lang televisie kijken, wasjes draaien én de proviand in de koelkast koud te houden. Het plaatsen van de zonnepanelen hebben we uitbesteed aan drie leveranciers: GreenchoiceSungevity en Zonneplan.

Medio juli 2018 bereikten we de mijlpaal van 3.000 woningen, een prachtig resultaat! Nu staat de teller op ruim 5.000 eengezinswoningen.

Parkwerf Almere 3 EGW met zonnepanelen.jpg

 

Drie woningen aan Parkwerf in Almere voorzien van zonnepanelen

Proef Almere

Eind 2016 zijn we in Almere bij wijze van proef begonnen met het benaderen van de eerste huurders. Maar liefst zevenhonderd van de vijftienhonderd huishoudens hebben gebruik gemaakt van ons aanbod. Onze huurders waren blij met de geboden kans, omdat zij de investering vaak niet zelf kunnen doen. We hebben de proef geëvalueerd onder de deelnemers en we kregen gemiddeld een 7,5. De ontvangen tips hebben we meegenomen in de uitwerking van het vervolg van het project.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken