Zonnepanelen

Eengezinswoningen

Na een geslaagde proef in Almere onderzoeken we of onze in totaal 13.000 eengezinswoningen geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarbij wordt gekeken naar de oriëntatie van het dak en of er voldoende zoninstraling is. Daarnaast wordt bekeken of er omliggende gebouwen, bomen en/of andere obstakels staan die schaduw kunnen veroorzaken. 

Huurders van geschikte woningen ontvangen vervolgens een aanbod voor zes of negen zonnepanelen. De Alliantie investeert in de aanschaf, plaatsing en het onderhoud. Huurders die ja zeggen tegen het aanbod betalen extra servicekosten voor het gebruik van de panelen. De opgewekte zonnestroom zorgt voor een lagere energierekening. Na aftrek van de servicekosten houden de bewoners onderaan de streep geld over. Deze besparing kan oplopen tot € 150,- per jaar. De werkelijke hoogte hangt af van bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen en zonuren. De opgewekte stroom die de bewoners zelf niet gebruiken, kunnen zij terug leveren aan hun energieleverancier. De besparing die dit oplevert, is onder andere afhankelijk van het eigen stroomverbruik. Want hoe meer stroom je zelf verbruikt, hoe minder je kunt terug leveren en hoe lager het voordeel hiervan is. 

Het plaatsen van de zonnepanelen hebben we uitbesteed aan drie leveranciers: GreenchoiceSungevity en Zonneplan. De woningen zijn per regio verdeeld onder deze partijen en huurders worden stapsgewijs benaderd. Mocht uw eengezinswoning geschikt zijn voor zonnepanelen dan ontvangt u dus vanzelf bericht.     

Parkwerf Almere 3 EGW met zonnepanelen.jpg

Drie woningen aan Parkwerf in Almere voorzien van zonnepanelen

Proef Almere

Eind 2016 zijn we in Almere bij wijze van proef begonnen met het benaderen van de eerste huurders. Maar liefst zevenhonderd van de vijftienhonderd huishoudens hebben gebruik gemaakt van ons aanbod. Onze huurders waren blij met de geboden kans, omdat zij de investering vaak niet zelf kunnen doen. We hebben de proef geëvalueerd onder de deelnemers en we kregen gemiddeld een 7,5. De ontvangen tips hebben we meegenomen in de uitwerking van het vervolg van het project.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken