Zonnepanelen

De Alliantie wil als maatschappelijke organisatie duurzaam omgaan met de aarde. Onze huurders willen goed en betaalbaar wonen. Daarom investeren we in energiebesparende maatregelen. Want dat is goed voor het milieu én zorgt voor meer wooncomfort en lagere woonlasten voor onze huurders.

Een van de maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee verlagen we de uitstoot van CO2 en zetten we een extra stap in het verduurzamen van onze woningvoorraad. We vinden dat naast het milieu ook bewoners hiervan de vruchten moeten kunnen plukken. Door het individueel opwekken van zonne-energie gaan hun woonlasten omlaag en hun wooncomfort omhoog.

Besparing

De Alliantie investeert in de aanschaf, plaatsing en het onderhoud. Huurders die ja zeggen tegen het aanbod betalen extra servicekosten voor het gebruik van de panelen. De opgewekte zonnestroom zorgt voor een lagere energierekening. Na aftrek van de servicekosten houden de bewoners onderaan de streep geld over. De hoogte van de besparing hangt af van bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen en zonuren. De opgewekte stroom die de bewoners zelf niet gebruiken, kunnen zij terug leveren aan hun energieleverancier.

20180716 PERSBERICHT - Foto meneer Jacobus met zijn vrouw en kleindochter voor woning.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken