Zeeburgereiland

De komende jaren wordt er nog stevig gebouwd op Zeeburgereiland. Dat is spannend en vraagt tijd en geduld. Maar het is nu al een bijzonder gebied: wonen tussen stad en water. Tot voor kort was Zeeburgereiland nog een ruig niemandsland met leegstaande silo’s. Inmiddels ontstaat er een nieuwe, levendige stadswijk, waar de eerste bewoners al wonen. Omstreeks 2021 zijn dat er meer dan 10.000 en is Zeeburgereiland een nieuw stuk stad, met niet alleen woningen maar ook diverse scholen, sportvelden, voorzieningen en winkels.

Het eerste deel van het eiland is volop in ontwikkeling: de Sportheldenbuurt. In het noordwestelijke deel daarvan bouwt de Alliantie aan de Theo Koomenbuurt. In de Theo Koomenbuurt worden in drie jaar tijd ongeveer 650 woningen gebouwd. De Alliantie heeft nu 170 betaalbare woningen (sociale huur en middensegment) opgeleverd. In 2017 zijn onze Akropolistoren voor 55-plussers, het Erna van der Pershuis voor dove en slechthorende jongeren en 124 sociale huurwoningen opgeleverd. In 2018 starten we bovendien met de bouw van nog eens ruim 150 sociale huurwoningen. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam. De duurdere huur- en koopwoningen op het eiland worden gebouwd door marktpartijen. Meer informatie over Zeeburgereiland? Kijk op www.zeeburgereiland.nl.

Zeeburgereiland - Luuk Kramer fotografie

Foto: Luuk Kramer

Meebouwen aan Zeeburgereiland

Sinds 2014 worden de Zeeburgereiland Meetups georganiseerd. Deze Meetups zijn dé plek om meer te weten te komen over Zeeburgereiland. Je kunt er bovendien kennismaken met andere bewoners en betrokkenen. Heb je een idee voor het eiland? Presenteer dat dan tijdens een Meetup! Zo bouw je mee aan dit nieuwe stukje stad. Exacte data, tijden en verslagen van de Meetups vind je op www.zeeburgereiland.nl.

 Zeeburgereiland-2.jpg

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken