Sportheldenbuurt

De Sportheldenbuurt is een nieuwe, levendige stadswijk. Een nieuw stuk stad met woningen en veel voorzieningen.

Algemeen

Tot een aantal jaren terug was de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland nog een ruig niemandsland met leegstaande silo’s. Inmiddels is er een nieuwe, levendige stadswijk ontstaan, met als centrale middelpunt de sportvelden en de skatebaan.

De Alliantie realiseerde alle sociale huurwoningen in de Sportheldenbuurt. In de zomer van 2020 hebben we het laatste complex opgeleverd. Niet voor niets kreeg dit gebouw de naam De Finish. Met de afronding van De Finish heeft de Alliantie op dit deel van Zeeburgereiland een thuis geboden aan 565 huishoudens. Het grootste deel is een sociale huurwoning: 443. Een kleiner deel - 122 woningen - verhuurt de Alliantie in het middensegment.

Zeeburgereiland - Luuk Kramer fotografie

Foto: Luuk Kramer

 Zeeburgereiland-2.jpg

 

Sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen worden toegewezen via WoningNet. Bent u nog niet ingeschreven bij WoningNet? Schrijf u dan snel in. Voor meer informatie: www.woningnet.nl.

Alle sociale huurwoningen in de Sportheldenbuurt zijn verhuurd. Mocht er een woning beschikbaar komen, dan bieden wij deze aan via WoningNet (www.woningnet.nl).

 

Vrije sectorhuurwoningen

De Alliantie biedt op Zeeburgereiland vrije sectorhuurwoningen aan voor huishoudens met een middeninkomen. De duurdere vrije sectorhuurwoningen zijn gebouwd door marktpartijen.

Onze vrije sectorhuurwoningen zijn te vinden in blok 7, Windkracht 9 en de Akropolistoren. Al deze woningen zijn verhuurd. Soms komt er een vrijesector woning vrij. Die bieden we aan op onze website.

Akropolis.jpg

 

Het Gebaar

Het Erna van der Pershuis werd ontwikkeld in samenwerking met Zaamzorg, een kleinschalige zorgaanbieder voor mensen die doof of slechthorend zijn. Zaamzorg heeft meerdere woningen in Amsterdam op IJburg. Het Erna van der Pershuis is een complex met zelfstandige huurwoningen en studio’s met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. 

Het-Gebaar.png

Meer informatie over deze woningen?
Website: www.zaamzorg.nl

Fier

'Fier' heeft 10 verdiepingen en ligt aan het park. Het gebouw staat op een iets verhoogd parkeerdek. Onderin het gebouw is een supermarkt en onder het parkeerdek liggen een parkeergarage, bergingen en fietsenstallingen. Op het dak liggen zonnepanelen, waar een deel van de woningen op wordt aangesloten. De 60 sociale huurwoningen in het gebouw variëren in oppervlakte, van 1- tot 4-kamerwoningen. Alle woningen zijn voorzien van verspringende ruime balkons van 2 meter diep en zijn sinds november 2017 verhuurd.

60 sociale huurwoningen:
Oppervlaktes van 55 m² tot 82 m²

Alle woningen in Fier zijn verhuurd!

Fier opgeleverd

De Hoek

De Hoek ligt in het zuidoostelijk deel van de Sportheldenbuurt, op de hoek van de Kees Broekmanstraat en de Leo Hornstraat. Het gebouw heeft 64 sociale huurwoningen, verspreid over zes verdiepingen. De meeste woningen hebben drie kamers. Daarnaast zijn er een paar 2- en 4-kamerappartementen en twee 5-kamerwoningen, waaronder 1 rolstoelwoning. De woningen hebben een berging in de woning en op het binnenterrein is een gemeenschappelijke fietsenberging. De woningen op de begane grond hebben een terras en een kleine tuin; de woningen erboven zijn voorzien van een balkon. Alle woningen zijn sinds de zomer van 2017 verhuurd.

64 sociale huurwoningen:
Oppervlaktes van ca. 54 m² (2-kamerwoning), 65 m2 (3-kamerwoning),  79 m2 (4-kamerwoning) en 95/135 m² (5-kamer/rolstoelwoning)


Alle woningen in De Hoek zijn verhuurd!

Blok_30.jpg