Zeeburgereiland

De Sportheldenbuurt is een nieuwe, levendige stadswijk. Een nieuw stuk stad met woningen en veel voorzieningen.

Algemeen

Tot een aantal jaren terug was de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland nog een ruig niemandsland met leegstaande silo’s. Inmiddels is er een nieuwe, levendige stadswijk ontstaan, die bijna afgerond is en waar al veel bewoners wonen. Omstreeks 2021 zijn dat er meer dan 10.000 en is de Sportheldenbuurt een nieuw stuk stad, met niet alleen woningen maar ook diverse scholen, sportvelden, een skatebaan, voorzieningen en winkels.

De Alliantie realiseert alle sociale huurwoningen in de Sportheldenbuurt. In de zomer van 2020 verwachten wij het laatste complex op te leveren. Niet voor niets kreeg dit gebouw de naam De Finish. Als De Finish klaar is en alle bewoners er wonen, heeft de Alliantie een thuis geboden aan 565 huishoudens. Het grootste deel is een sociale huurwoning: 443. Een kleiner deel - 122 woningen - verhuurt de Alliantie in het middensegment.

Zeeburgereiland - Luuk Kramer fotografie

Foto: Luuk Kramer

 Zeeburgereiland-2.jpg

 

Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs tot €737,14,-* per maand. Deze woningen zijn voor het grootste deel bestemd voor huishoudens met een bruto jaarinkomen tot €39.055,-*. 
Sociale huurwoningen worden toegewezen via WoningNet. Bent u nog niet ingeschreven bij WoningNet? Schrijf u dan snel in. Voor meer informatie: 
www.woningnet.nl.

De Alliantie heeft al veel sociale huurwoningen op Zeeburgereiland gebouwd. In 2020 zijn de onderstaande gebouwen klaar. Wilt u weten waar ze precies staan? Kijk dan op deze kaart.

Sociale huurwoningen op Zeeburgereiland

  aantal kamers oppervlakte bijzonderheden klaar

De Finish

(56 sociale huurwoningen)

3 en 4 kamers ca. 60 tot 80 m2 op begane grond: gezondheidscentrum medio 2020

*prijspeil 2020 

 

Vrije sectorhuurwoningen

De Alliantie biedt op Zeeburgereiland vrije sectorhuurwoningen aan voor huishoudens met een middeninkomen (bruto jaarinkomen van €38.000 - €46.000*). De duurdere vrije sectorhuurwoningen zijn of worden gebouwd door marktpartijen.

Onze vrije sectorhuurwoningen zijn te vinden in blok 7, Windkracht 9 en de Akropolistoren. Al deze woningen zijn verhuurd. Soms komt er een woning vrij. Die bieden we aan via Ben op Zoek.

Akropolis.jpg

 

* prijspeil 2018

Het Gebaar

Het Erna van der Pershuis werd ontwikkeld in samenwerking met Zaamzorg, een kleinschalige zorgaanbieder voor mensen die doof of slechthorend zijn. Zaamzorg heeft meerdere woningen in Amsterdam op IJburg. Het Erna van der Pershuis is een complex met zelfstandige huurwoningen en studio’s met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. 

Het-Gebaar.png

Meer informatie over deze woningen?
Website: www.zaamzorg.nl

Fier

'Fier' heeft 10 verdiepingen en ligt aan het park. Het gebouw staat op een iets verhoogd parkeerdek. Onderin het gebouw is een supermarkt en onder het parkeerdek liggen een parkeergarage, bergingen en fietsenstallingen. Op het dak liggen zonnepanelen, waar een deel van de woningen op wordt aangesloten. De 60 sociale huurwoningen in het gebouw variëren in oppervlakte, van 1- tot 4-kamerwoningen. Alle woningen zijn voorzien van verspringende ruime balkons van 2 meter diep en zijn sinds november 2017 verhuurd.

60 sociale huurwoningen:
Oppervlaktes van 55 m² tot 82 m²
Huurprijzen tot €710,- per maand*
Inkomen: maximaal €36.165,- per jaar*

* Prijspeil 2017

Alle woningen in Fier zijn verhuurd!

Fier opgeleverd

De Hoek

De Hoek ligt in het zuidoostelijk deel van de Sportheldenbuurt, op de hoek van de Kees Broekmanstraat en de Leo Hornstraat. Het gebouw heeft 64 sociale huurwoningen, verspreid over zes verdiepingen. De meeste woningen hebben drie kamers. Daarnaast zijn er een paar 2- en 4-kamerappartementen en twee 5-kamerwoningen, waaronder 1 rolstoelwoning. De woningen hebben een berging in de woning en op het binnenterrein is een gemeenschappelijke fietsenberging. De woningen op de begane grond hebben een terras en een kleine tuin; de woningen erboven zijn voorzien van een balkon. Alle woningen zijn sinds de zomer van 2017 verhuurd.

64 sociale huurwoningen:
Oppervlaktes van ca. 54 m² (2-kamerwoning), 65 m2 (3-kamerwoning),  79 m2 (4-kamerwoning) en 95/135 m² (5-kamer/rolstoelwoning)
Huurprijzen tot €710,68-  per maand*
Inkomen: maximaal €36.165,- per jaar*

* Prijspeil 2017

Alle woningen in De Hoek zijn verhuurd!

Blok_30.jpg