Trompenburgstraat

Algemeen

Renovatie & Onderhoud

De Alliantie is van plan om het gebouw aan Trompenburgstraat (dat loopt tot aan de Kromme Mijdrechtstraat) in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid te renoveren (op te knappen). Het gaat om Trompenburgstraat 12-18, Kromme Mijdrechtstraat 36-38 en het binnenterrein dat er tussenin ligt.

website foto  voorgevel.jpg

Nu zijn er 27 verouderde portiekwoningen en een winkelruimte. In 2013 hebben we de fundering van de woningen voor een deel gerepareerd. We wisten toen al dat een volgende (herstel)actie nodig zou zijn. In de zomer van 2019 ontstond het plan om - naast de balkons te vernieuwen - aan de achterkant ook extra galerijen en een lift toe te voegen. Door de lift worden de woningen levensloopbestendig. Daarnaast kunnen we op de bestaande zolderverdieping 7 extra woningen maken. De bergingen worden verplaatst naar de begane grond bij de centrale hal. Door het verdwijnen van de portieken worden de woningen aan de Trompenburgstraat ruim 6 vierkante meter groter.

Onder de woningen en in het binnenterrein ligt de bouwmarkt van Praxis. De winkelruimte wordt vernieuwd en wordt straks een stuk kleiner. Naar binnen gaan kan dan alleen vanaf de Trompenburgstraat. Een deel van de binnentuin komt daardoor vrij en we willen daar na het saneren van de ondergrond 12 nieuwe woningen maken. De goedereningang van de Praxis wordt een onderdoorgang. Zo zijn de woningen vanaf de Kromme Mijdrechtstraat bereikbaar. Senioren hebben voorrang op deze hof-woningen.

  • De bestaande woningen worden gerenoveerd (opgeknapt) en opnieuw ingericht.
  • Het werk kan niet gedaan worden als de bewoners er zijn. Zij gaan daarom hun huis uit. Een deel vertrekt voor altijd. Ook zijn er bewoners die na een verblijf in een wisselwoning terugkomen als de woningen klaar zijn.
  • De woningen aan de Trompenburgstraat worden levensloopbestendig met een lift.
  • Er komen 12 hof-woningen in het binnenterrein.
  • De woningen worden aardgasvrij. De bewoners koken straks niet meer op gas en de woningen worden op een andere manier verwarmd.
  • Het gebouw wordt duurzaam opgeknapt, de gevels worden geïsoleerd en tussen de woningen komen geluidswerende voorzieningen.
  • De lage daken in het binnenterrein krijgen voor een groot deel groene Sedum beplanting.
Opdrachtgever De Alliantie Amsterdam
Architect Addis Architectuur Haarlem
Aannemer Nog niet bekend Nog niet bekend

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

website situatietekening kleur.png

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken