Staalmanplein Fase 3

Staalmanplein Fase 3a
In maart 2018 is de renovatie van de vier woonblokken (80 woningen) van Fase 3A gestart. Doordat er een aantal aanpassingen zijn geweest, loopt het project vertraging op. Aannemer Logchies gaat bloksgewijs aan de slag. Het blok aan de Johan Huizingalaan 631–709 is als eerste aan de beurt en de werkzaamheden zijn nu in volle gang. Door de vertraging zal de verwachte oplevering van het eerste blok (Johan Huizingalaan 631–709) in de zomer van 2019 plaatsvinden. De andere blokken (Helena Mercierstraat 1-19, Helena Mercierstraat 2-20, Elisabeth Boddaertstraat 40-58) zullen daarop volgen.

Gasloos
Naast het extra onderhoud is er ook besloten dat de woningen in fase 3A van het gas af gaan. De gemeente Amsterdam streeft ernaar om alle woningen gasloos te maken vanwege duurzaamheid (het is beter voor het milieu). Dat betekent dat de woningen worden aangesloten op stadsverwarming. Er komt geen cv ketel in de woning. Gasloos betekent ook elektrisch koken. U moet hierdoor rekening houden met geschikte pannen en een passend kooktoestel. Tijdens de bezichtiging van de modelwoning bent u in de gelegenheid om vragen te stellen over de stadsverwarming.

Zonnepanelen
In het kader van duurzaamheid zal de Alliantie zonnepanelen op het dak leggen.

Staalmanplein Fase 3B
Meer informatie over deze fase volgt. Voor meer informatie over de vernieuwing van de wijk zie  www.staalmanplein.nl hier is alle informatie te vinden.

Staalmanplein_fase3.jpg

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken