Staalmanplein Fase 3

Staalmanpleinbuurt Fase 3A

-Sociale huur: twee woonblokken met in totaal 80 sociale huurwoningen zijn gerenoveerd en verhuurd.

-Middensegment huur (Helena Mercierstraat 2-20, Elisabeth Boddaertstraat 40-58): de andere twee woonblokken worden op dit moment gerenoveerd. Hier komen 80 middensegment huurwoningen. We verwachten dat de eerste woningen eind van de zomer 2020 klaar zijn.  

Impressie poort Fase 3 - 1

Staalmanpleinbuurt Fase 3B  

-Sociale huur: de renovatie van 66 sociale huurwoningen in het eerste woonblok aan de Wilhelmina Druckerstraat 7 t/m 19 is gestart. Het eerste trappenhuis in dit blok wordt waarschijnlijk eind 2020 opgeleverd.  Dat hangt ook af van hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt en of er genoeg bouwmateriaal beschikbaar blijft.

-Middensegment huur: 57 midden segment huur woningen. Het eerste blok van 36 woningen aan de Wilhelmina Druckerstraat 21 t/m 25 en de Emilie Knapperstraat 26/28, 34/36, 42/44 gaat van start per mei 2020.  Het eerste trappenhuis in dit blok wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. Dat hangt ook af van hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt en of er genoeg bouwmateriaal beschikbaar blijft.

De verwachting is dat alle blokken in de zomer van 2021 zijn opgeleverd.

Grotere poort
De poort onder de Elisabeth Boddaertstraat wordt vergroot. Hierbij worden de twee bovengelegen woningen gesloopt. Daardoor ontstaat er een mooie doorkijk en toegang vanuit het Staalmanplein naar het Staalmanpark (en omgekeerd).

Staalmanplein
De winkels aan het plein (aan de kant van de Wilhelmina Druckerstraat) verbouwen we tot woningen, behalve die op de uiterste hoeken. In deze hoeken en aan de kant van de Emilie Knappertstraat komen verschillende voorzieningen. Daarnaast komt er een poort onder de woningen aan de hoek van plein. Hierdoor wordt het plein toegankelijker.

Gasloos
Naast het extra onderhoud is er ook besloten dat de woningen in Fase 3 van het gas af gaan. De gemeente Amsterdam streeft ernaar om alle woningen in de stad gasloos te maken vanwege duurzaamheid (het is beter voor het milieu). Dat betekent dat de woningen worden aangesloten op stadsverwarming. Er komt geen cv ketel in de woning. Gasloos betekent ook elektrisch koken. U moet daarom rekening houden met geschikte pannen en een passend kooktoestel. Tijdens de bezichtiging van de modelwoning bent u in de gelegenheid om vragen te stellen over de stadsverwarming.

Zonnepanelen
In het kader van duurzaamheid legt de Alliantie zonnepanelen op het dak.

Voor meer informatie over de vernieuwing van de wijk zie  www.staalmanplein.nl.

Impressie poort Fase 3

Impressie van de grotere poort na renovatie

U kunt geen rechten aan deze informatie en beelden ontlenen.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken