Oever West

142 nieuwe huurwoningen
Oever West ligt in de Staalmanpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Sinds 2008 vernieuwt de Alliantie deze buurt. Inmiddels zijn er al veel nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen gerenoveerd. Ook is er het Staalmanpark, een moskee en het Community Center Einstein met een school en ontmoetingsruimte.

In Oever West vindt u een mix van koop-, sociale huur- en vrije sectorhuurwoningen. Architectenbureau Inbo heeft samen met bewoners een nieuw ontwerp voor de buurt gemaakt. Er komen in totaal 240 nieuwbouwwoningen. De Alliantie bouwt 142 huurwoningen en 25 koopwoningen. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Ook komen er 73 vrije sectorhuurwoningen van Vesteda.

Huurwoningen
De Alliantie biedt verschillende soorten huurwoningen:

  • 1 sociale 2-kamerhuurappartement
  • 42 sociale 3-kamerhuurappartementen
  • 45 sociale 4-kamerappartementen
  • 46 sociale huur eengezinswoningen
  • 8 vrije sectorhuur eengezinswoningen

De huurwoningen worden niet allemaal tegelijk opgeleverd. De eerste woningen (Cluster 1) zijn waarschijnlijk vanaf begin juli 2017 klaar. De laatste woningen (Cluster 4) worden naar verwachting eind 2017 opgeleverd.

Toewijzing
De sociale en vrije sector huurwoningen van de Alliantie worden toegewezen aan herhuisvestingskandidaten van de Staalmanpleinbuurt. Zij moeten verhuizen vanwege de ingrijpende renovatie van hun woning. Zijn er tóch nog huurwoningen beschikbaar nadat alle herhuisvestingskandidaten zijn verhuisd? Dan bieden wij de sociale huurwoningen aan via Woningnet: woningnetregioamsterdam.nl. Beschikbare vrije sectorhuurwoningen worden aangeboden via benopzoek.nl/huren.

Parkeren
Huurders met een auto zijn verplicht een parkeerplek af te nemen in de daarvoor bestemde gebieden of garages. Deze zijn dichtbij de woning/het woongebouw te vinden. U krijgt voor uw eerste auto geen parkeervergunning voor parkeren op straat. Voor uw tweede auto kunt u wel een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.

Meer informatie
Meer informatie over de Staalmanpleinbuurt: www.staalmanplein.nl.

Opdrachtgever de Alliantie Amsterdam
Architect Inbo Amsterdam
Aannemer Slokker Bouwgroep Huizen

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken