Molenwijk

Per begin december betaald parkeren

De Alliantie gaat vanaf begin december 2019 betaald parkeren invoeren op alle parkeerterreinen voor bezoekers. Deze parkeerterreinen liggen onder de parkeergarages in Molenwijk. 

Wat gaat er gebeuren?
De bezoekersparkeerterreinen onder de parkeergarages worden afgesloten met een slagboom. Ook voeren we betaald parkeren in, zoals bij de garage De Blauwe Wolk (tussen de Bergmolen en de Walmolen). Uw bezoek kan de eerste twee uur gratis parkeren. Daarna geldt een tarief van €1,10 per uur, met een maximum van €9,- per dag. Op de parkeerterreinen wordt daarom een betaalterminal geplaatst. Hiermee wordt het parkeerbeleid overal in de Molenwijk gelijk.

Waarom gaat dit gebeuren?
Veel bewoners klagen over de parkeersituatie op de bezoekersparkeerterreinen. Er wordt bijvoorbeeld foutgeparkeerd en er staan auto’s die er niet thuishoren. Veel bezoekers kunnen daarom moeilijk een plek vinden. Leden van de bewonerscommissie hebben zelfs een petitie ingediend, waarin ze de Alliantie met klem vragen om de bezoekersterreinen af te sluiten. Deze petitie is door een grote groep bewoners ondertekend.

Met de invoering van betaald parkeren komen we dus tegemoet aan de wens van veel bewoners. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de terreinen weer plaats bieden aan uw bezoek. En zo brengen we weer rust en ruimte terug op de parkeerterreinen. Het gaat hier in eerste instantie om een tijdelijke maatregel. De planvorming voor de verbetering van de garages is verder nog in volle gang.

Wanneer gaat dit gebeuren?
Vanaf 14 oktober zullen er werkzaamheden plaatsvinden ter voorbereiding van het afsluiten. Dit kan enige overlast geven. Begin december wordt het betaald parkeren ingevoerd. 

Wat betekent dit voor u?
Parkeert u uw auto op de bezoekersterreinen? Dan moet u hier vanaf begin december voor betalen. U kunt ook een parkeerplek huren in één van de garages. Een parkeerplaats in de garage kost €45,53 per maand. Wilt u een plek in de garage huren, dan kunt u:

  • een mail sturen naar parkerenamsterdam@de-alliantie.nl 
  • of langsgaan op ons spreekuur in het wijkkantoor (onder de garage bij de Rosmolen/Watermolen): op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken