Molenwijk

luchtfoto

De Alliantie is van plan om vijf flatgebouwen in Molenwijk op te knappen. Daarnaast willen we graag drie garages vernieuwen. Hieronder leest u meer over onze plannen.

Vijf flatgebouwen opknappen
Veel bewoners wonen fijn in de Molenwijk. Zij vinden wel dat hun woning een opknapbeurt kan gebruiken. Betere isolatie bijvoorbeeld, zodat de huizen minder tochtig en gehorig zijn.
Wij zijn daarom van plan om vijf flatgebouwen op te knappen. Dit zijn de volgende vijf flatgebouwen: de Watermolen, Rosmolen, Paltrok, Schipmolen en de Handmolen.

De plannen moeten nog verder uitgewerkt worden, dus we weten nog niet precies wat er met de flatgebouwen gaat gebeuren. We gaan nu uit van het volgende:

  • de flatgebouwen worden opgeknapt, niet gesloopt
  • we gaan onderzoeken of dit kan in bewoonde staat, zodat bewoners tijdens de aanpak in hun woning kunnen blijven wonen
  • de flatgebouwen worden aardgasvrij, dus bewoners koken straks niet meer op gas en de woningen worden op een andere manier verwarmd
  • de flatgebouwen worden duurzaam en milieuvriendelijk opgeknapt
  • de flatgebouwen krijgen een ‘jas’ aan: ze worden beter geïsoleerd

Drie garages
Naast de vijf flatgebouwen willen we ook graag drie garages vernieuwen. Het gaat om de garages:

  • Molenaarsweg 1: de garage tussen de Handmolen en de Paltrok
  • Stellingweg 13: de garage bij de Tjasker en de Wipmolen
  • Stellingweg 355: de garage bij de Rosmolen en de Schipmolen

Ook voor deze garages hebben we nog geen definitief plan. We gaan onderzoeken of de garages gesloopt of gerenoveerd worden.

Wanneer?
We gaan de flatgebouwen en garages niet allemaal tegelijkertijd aanpakken. We verwachten dat we vanaf eind 2020/begin 2021 aan de slag gaan met het eerste gebouw en de eerste garage. Welk flatgebouw en welke garage als eerste aan de beurt zijn, dat weten we nu nog niet.

Samen met bewoners
We werken de plannen voor de flatgebouwen en garages graag met bewoners uit. Dat doen we in samenwerking met de bewonerscommissie Molenwijk. Lees hier meer over hoe u kunt meedenken over de plannen. 

Onderstaande kaart in groter formaat bekijken? Klik hier.

Molenwijk kaart jpeg

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken