LootsBorger

De Alliantie heeft in Amsterdam Oud-West 41 woningen en twee bedrijfsruimten aan de Lootsstraat 17 tot en met 33 en Borgerstraat 223 en 225 gesloopt. Op deze plek bouwen wij 34 sociale huurwoningen terug. Naar verwachting wordt een gedeelte van de woningen begin 2019 aangeboden via woningnet en naar verwachting worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Sloop-nieuwbouw
Door te slopen, is het mogelijk om kwalitatief goede én een aantal grotere woningen terug te bouwen die voldoen aan de tegenwoordige bouwvereisten. Daarnaast zijn de woningen straks bereikbaar met een lift, wat voor de sloop niet het geval is. Dit betekent dat ook ouderen die minder goed ter been zijn in de nieuwbouw kunnen wonen. Tevens wordt er een rolstoelgeschikte gezinswoning gemaakt. We komen hiermee tegemoet aan de behoefte aan meer (betaalbare) starters-, seniorenwoningen en rolstoelwoningen in het stadsdeel.

Lootsblok.jpg

Sociale huurwoningen
In de nieuwbouw komen de volgende soorten sociale huurwoningen:

  • Achttien 2-kamerappartementen van ongeveer 50m2;
  • Vijftien 3-kamerappartementen van ongeveer 67m2;
  • Een 4-kamer rolstoelwoning voor een gezin.

Toewijzing
Enkele bewoners van de te slopen woningen met een vast huurcontract keren terug in de nieuwbouw. Zestien 2-kamerwoningen zijn bestemd voor mensen die door een zorginstantie worden begeleid bij het zelfstandig wonen. Diverse overige woningen worden naar verwachting begin 2019 aangeboden via Woningnet. Voor vragen over de verhuur kunt u mailen naar Lootsborger@de-alliantie.nl

Mocht u als omwonenden overlast ondervinden door de bouw, neemt u dan gerust contact op met de uitvoerder van Coen Hagedoorn, Matthijs van Heijnsbergen. Hij is te bereiken op 088-8808093 of via Lootsstraat@coenhagedoorn.nl.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken