LootsBorger

De Alliantie gaat in Amsterdam Oud-West 41 woningen en twee bedrijfsruimten aan de Lootsstraat 17 tot en met 33 en Borgerstraat 223 en 225 in 2017 slopen. Na de sloop bouwen we op deze plek 34 sociale huurwoningen terug. De sloop start op dinsdag 17 oktober 2017. Begin 2019 worden de woningen opgeleverd. Mocht u vragen hebben over de (sloop), bouw, neemt u dan gerust contact op met (Willem de Graaf) Matthijs van Heijnsbergen. Hij is te bereiken op 088-8808093 of via Lootsstraat@coenhagedoorn.nl

Sloop-nieuwbouw
De buitenkant van het gebouw ziet er nog goed uit, maar de kwaliteit van de woningen is volgens de bewoners en de Alliantie niet goed. Ze zijn klein en vertonen scheuren en verzakkingen. Ook is de fundering slecht tot zeer slecht en zijn de balkons gestut, of soms zelfs zo slecht dat ze echt niet meer mogen worden gebruikt.

Door te slopen, is het mogelijk om kwalitatief goede én een aantal grotere woningen terug te bouwen die voldoen aan de tegenwoordige bouwvereisten. Daarnaast zijn de woningen straks bereikbaar met een lift, wat nu niet het geval is. Dit betekent dat ook ouderen die minder goed ter been zijn in de nieuwbouw kunnen wonen. Op de plek van een van de te slopen bedrijfsruimten wordt tevens een rolstoelgeschikte gezinswoning gemaakt. We komen hiermee tegemoet aan de behoefte aan meer (betaalbare) starters-, seniorenwoningen en rolstoelwoningen in het stadsdeel.

Lootsblok.jpg

De 34 nieuwe sociale huurwoningen worden in het voorjaar van 2019 opgeleverd. 

  • Achttien 2-kamerappartementen van 50m2;
  • Vijftien 3-kamerappartementen van 67m2;
  • Een 4-kamer rolstoelwoning voor een gezin.

De bovenwoningen worden bereikbaar per lift, wat nu niet het geval is. Dit betekent dat ook mensen die minder goed ter been zijn in de nieuwbouw kunnen wonen.

Toewijzing
Zestien 2-kamerwoningen zijn bestemd voor mensen die door een zorginstantie worden begeleid bij het zelfstandig wonen. Diverse overige woningen worden eind 2018 of begin 2019 aangeboden via Woningnet. Woningzoekenden vanaf 65 jaar hebben dan voorrang.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Frans de Roos via e-mailadres fderoos@de-alliantie.nl.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken