LootsBorger

De Alliantie gaat in Amsterdam Oud-West 41 woningen en twee bedrijfsruimten aan de Lootsstraat 17 tot en met 33 en Borgerstraat 223 en 225 in 2017 slopen. Na de sloop bouwen we op deze plek 34 sociale huurwoningen terug. De sloop start op dinsdag 17 oktober 2017. Begin 2019 worden de woningen opgeleverd. Mocht u vragen hebben over de sloop neemt u dan gerust contact op met Willem de Graaf. Hij is te bereiken op 088-8808093 of via Lootsstraat@coenhagedoorn.nl

Sloop-nieuwbouw
De buitenkant van het gebouw ziet er nog goed uit, maar de kwaliteit van de woningen is volgens de bewoners en de Alliantie niet goed. Ze zijn klein en vertonen scheuren en verzakkingen. Ook is de fundering slecht tot zeer slecht en zijn de balkons gestut, of soms zelfs zo slecht dat ze echt niet meer mogen worden gebruikt.

Door te slopen, is het mogelijk om kwalitatief goede én een aantal grotere woningen terug te bouwen die voldoen aan de tegenwoordige bouwvereisten. Daarnaast zijn de woningen straks bereikbaar met een lift, wat nu niet het geval is. Dit betekent dat ook ouderen die minder goed ter been zijn in de nieuwbouw kunnen wonen. Op de plek van een van de te slopen bedrijfsruimten wordt tevens een rolstoelgeschikte gezinswoning gemaakt. We komen hiermee tegemoet aan de behoefte aan meer (betaalbare) starters-, seniorenwoningen en rolstoelwoningen in het stadsdeel.

Lootsblok.jpg

Sociale huurwoningen
In de nieuwbouw komen de volgende soorten sociale huurwoningen:

  • Achttien 2-kamerappartementen van 50m2;
  • Vijftien 3-kamerappartementen van 67m2;
  • Een 4-kamer rolstoelwoning voor een gezin.

Toewijzing
Enkele bewoners van de te slopen woningen met een vast huurcontract keren terug in de nieuwbouw. Zestien 2-kamerwoningen zijn bestemd voor mensen die door een zorginstantie worden begeleid bij het zelfstandig wonen. Diverse overige woningen worden medio 2018 aangeboden via Woningnet. Woningzoekenden vanaf 65 jaar hebben dan voorrang.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Frans de Roos via e-mailadres fderoos@de-alliantie.nl of telefonisch op 06-1588 5086.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken