La Schlucht

In Sloterdijk werken we aan een (nieuw) thuis voor 335 huishoudens met een laag en middeninkomen

Locatie La Schlucht

La Schlucht ligt in Sloterdijk Centrum, tussen de Changiweg en de Teleportboulevard in. Het ligt naast het spoor en sluit aan de oostkant aan op het KPN gebouw.

Het gebouw

In La Schlucht komen in totaal 335 woningen, waarvan 225 sociaal en 110 in het middensegment. La Schlucht bestaat uit vier gebouwen die met een groene binnentuin met elkaar verbonden zijn. Elk gebouw heeft zijn eigen entree en in het gebouw op de noord-oosthoek vormt de entree de gemeenschappelijke huiskamer van alle woningen. Hier kunnen alle bewoners terecht voor een praatje met elkaar. 

Ook realiseert de gemeente onderin het gebouw en in de kelder een openbare fietsenstalling. Daar kunnen bezoekers en OV-reizigers hun fiets stallen. Bewoners van La Schlucht parkeren hun fiets in aparte - gemeenschappelijke - fietsenstallingen in de kelder.

De huiskamer / entree

De entree op de noordoost hoek van La Schlucht biedt naast de toegang van de bovengelegen woningen, ook toegang tot de gemeenschappelijke huiskamer van het gebouw.

Voor de invulling van de huiskamer en een samen overeen te komen aantal woningen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en bevlogen (zorg)partij.

De unieke kans heeft betrekking op de entree in blok B, in combinatie met een beperkt aantal woningen in dit gebouw (wij denken aan 25 – 35 woningen; een en ander in overleg). Blok B ligt aan het spoor (Changiweg) en aan de tussenstraat die ons gebouw scheidt van het kantoorgebouw van KPN (aan de noord-oostzijde). Vanwege de grootte van het blok en de anonimiteit die vervolgens op de loer ligt, willen we aan één entree een andere invulling geven dan sec entree. Daarom hebben we de entree in Blok B extra ruim gemaakt, waardoor het een huiskamer wordt. 

Deze ruimte moet dé ontmoetingsplek van het gebouw worden. Daar waar bewoners en de buurt elkaar vinden. Bij binnenkomst loopt men via de huiskamer naar de liften, waardoor de bewoners van Blok B te allen tijde in de huiskamer komen. Op die manier wordt een kortstondig of langer verblijf gestimuleerd en komen bewoners juist met elkaar in contact.

Doe mee!

Bent u geïnteresseerd om met uw organisatie invulling te geven aan  de huiskamer en de maatschappelijke huisvesting in La Schlucht? Dan kunt u in dit document meer informatie vinden. Zowel over de uitvraag zelf, als over met wie u bij vragen contact op kunt nemen.

We hopen dat u meedoet en zijn erg benieuwd naar uw inzending!

Beschikbaarheid woningen

We verwachten begin 2023 te kunnen starten met de bouw van dit imposante complex. De bouw duurt ongeveer twee jaar en dat betekent dat we - zoals het er nu naar uitziet - begin 2025 starten met de verhuur van de woningen. De sociale huurwoningen verhuren we via WoningNet en de middensegment huurwoningen bieden we aan via benopzoek.nl 

Er komen verschillende woningen, zowel wat aantal kamers als wat huurprijs betreft. Bij de start van de verhuur - naar verwachting in 2025 - kunnen we daar meer over zeggen.