La Schlucht

In Sloterdijk werken we aan een (nieuw) thuis voor 335 huishoudens met een laag en middeninkomen

Locatie La Schlucht

La Schlucht ligt in Sloterdijk Centrum, tussen de Changiweg en de Teleportboulevard in. Het ligt naast het spoor en sluit aan de oostkant aan op het KPN gebouw.

Het gebouw

In La Schlucht komen in totaal 335 woningen, waarvan 225 sociaal en 110 in het middensegment. La Schlucht bestaat uit vier gebouwen die met een groene binnentuin met elkaar verbonden zijn. Elk gebouw heeft zijn eigen entree en in het gebouw op de noord-oosthoek vormt de entree de gemeenschappelijke huiskamer van alle woningen. Hier kunnen alle bewoners terecht voor een praatje met elkaar. 

Ook realiseert de gemeente onderin het gebouw en in de kelder een openbare fietsenstalling. Daar kunnen bezoekers en OV-reizigers hun fiets stallen. Bewoners van La Schlucht parkeren hun fiets in aparte - gemeenschappelijke - fietsenstallingen in de kelder.

Beschikbaarheid woningen

We verwachten begin 2023 te kunnen starten met de bouw van dit imposante complex. De bouw duurt ongeveer twee jaar en dat betekent dat we - zoals het er nu naar uitziet - begin 2025 starten met de verhuur van de woningen. De sociale huurwoningen verhuren we via WoningNet en de middensegment huurwoningen bieden we aan via onze eigen website.

Er komen verschillende woningen, zowel wat aantal kamers als wat huurprijs betreft. Bij de start van de verhuur - naar verwachting in 2025 - kunnen we daar meer over zeggen.