Karmijn / ACTA-terrein

Samen met de gemeente Amsterdam zoeken we actief naar plekken in de stad waar we – bovenop de geplande nieuwbouw – extra woningen kunnen bouwen voor vergunninghouders. We doen dit omdat we deze mensen willen helpen aan een betaalbare woning zonder andere woningzoekenden op de lange wachtlijsten te benadelen. Deze extra woningen zijn ook toegankelijk voor andere woningzoekenden, zoals jongeren. Zo ontstaan gemengde woongebouwen die de integratie van vergunninghouders en de leefbaarheid bevorderen.

Op het parkeerterrein naast Radion op het ACTA-terrein aan de Louwesweg in Amsterdam Nieuw-West realiseren we zo’n gebouw. Op deze plek komen voor de komende tien jaar 110 woonunits te staan. De helft van de woningen is bestemd voor statushouders, de andere helft voor jongeren en studenten. Het gebouw heeft de naam Karmijn gekregen.

Het beheer van het gebouw is overgedragen aan Socius Wonen. De bewoners vormen samen een community, waarbij vanuit Socius wordt gestimuleerd om zelf activiteiten te ondernemen.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken