Indische Buurt

Impressie AQ10

(impressie: MH3 Architecten)

AQ10
De Alliantie is van plan dit complex aan de Molukkenstraat/Soendastraat/Billitonstraat/Madurastraat rond mei 2017 te slopen en te vervangen door nieuwbouw. In het nieuwe complex komen 130 sociale huurappartementen. Onder het gebouw komt een parkeerkelder met 50 parkeerplekken. Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor een deel van de nieuwe bewoners van het gebouw. De start bouw staat gepland in het najaar van 2017. Naar verwachting is het nieuwe complex medio 2019 klaar.

De huidige bewoners van AQ10 moeten verhuizen. Samen met bewoners heeft de Alliantie een Sociaal Plan opgesteld, waarin onder andere afspraken staan over de herhuisvesting en de rechten en plichten van zowel de huurders als de Alliantie. 

In januari 2017 heeft gebiedsontwikkelaar Brechje Sondermeijer een presentatie over het nieuwe complex gegeven voor omwonenden. U vindt deze presentatie hier.

Borneohof
De afgelopen jaren heeft de Alliantie diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd. De Borneohof op het Javaplein is misschien wel het bekendste: het markante complex kreeg de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. De Borneohof, met op de begane grond de Coffee Company en de Openbare Bibliotheek, zorgt samen met populaire horeca als het Badhuis en Wilde Zwijnen voor een bruisend Javaplein.

IB Borneohof.jpg

De Smaragd
De Smaragd is een bijzonder nieuwbouwcomplex op de hoek van de Insulindeweg, tegenover Station Muiderpoort. Het gebouw telt 53 koopappartementen met parkeerplaatsen, 30 sociale huurwoningen en 19 huurwoningen in het middensegment. Op de begane grond is een bijzondere restaurantformule gerealiseerd: 3 restaurants (Mexicaans, Aziatisch en Europees),  met 1 keuken en 1 centrale entree. De architect van De Smaragd heeft een kantoor op de eerste etage.

De eerste bewoners hebben eind 2015 de sleutels van hun nieuwe woning gekregen. Inmiddels is het gebouw volledig bewoond. Mooie foto’s van het bouwproces en bewoners staan op de Facebookpagina van De Smaragd. Eind 2016 heeft De Smaragd de prestigieuze Zuiderkerkprijs gewonnen.

IB Smaragd.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken