Hallen Noord

De buurt
In Amsterdam Oud-West, bij de Kinkerstraat, is in 2014 een oude tramremise verbouwd en gerenoveerd tot een complex (“ De Hallen”) met winkeltjes, veel horeca, een bioscoop en een hotel. Op het naastgelegen terrein, waar eerder een werkplaats van gemeentewerken en een stadsdeelkantoor stonden, wordt driftig gebouwd aan in totaal zo’n 250 woningen en 650 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor de Alliantie worden daar o.a. 28 sociale huurwoningen gebouwd, die in het voorjaar van 2017 gereed zijn.

De woningen
De appartementen zijn verspreid over zes woonlagen en hebben allen een woonkamer van ca. 30 m2 en één slaapkamer van ca. 13 m2. Verder zijn de woningen voorzien van een badkamer, een apart toilet en een balkon of terras. Naast het gebouw is er een collectieve fietsenberging en in de kelder is er nog een berging van ruim 5 m2. Het gebouw is voorzien van een lift en uiteraard zijn de woningen energiezuinig door o.a. goede isolatie en vloerverwarming.

De huurprijs
De rekenhuur (de netto huur plus de subsidiabele servicekosten) bedraagt maximaal € 710,68 per maand. Voor huurders die in aanmerking komen voor huurtoeslag is de huur vaak lager.

De verhuur
Ongeveer de helft van de woningen is gereserveerd voor huurders van de Alliantie, die moeten verhuizen i.v.m. de sloop van hun woning elders in Amsterdam. De overige woningen worden eind 2016 volgens de reguliere procedure op WoningNet te huur aangeboden. Heb je belangstelling? Kijk dan regelmatig op WoningNet. Daar vind je ook de voorwaarden en de procedure van toewijzing.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken