De Finish

locatie ZBE op kaart

De Finish ligt in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland, in Stadsdeel Oost, aan het IJ en binnen de ring A-10, tussen de Amsterdamse brug, de Schellingwouderbrug en de Piet Heintunnel. De Sportheldenbuurt is de eerste buurt die op Zeeburgereiland is (en nog wordt) ontwikkeld. Hierna volgen nog drie andere buurten: de Sluisbuurt, Baaibuurt Oost en Baaibuurt West.

locatie De Finish op kaart

De Finish ligt aan de Eef Kamerbeekstraat, de Foekje Dillemastraat en de Geertje Wielemastraat en grenst aan het Cburg College. Ook het IJburg College 2 en een basisschool zijn in deze buurt te vinden. Daarnaast is er een gezondheidscentrum, een huisartsenpraktijk en komt er in de plint van De Finish zelf een HOED (huisartsen onder één dak). Ook is kinderopvang in de wijk aanwezig, net als een fysiotherapeut en twee supermarkten. Andere supermarkten bevinden zich op IJburg, in Noord en de Indische Buurt. Ook kent de Sportheldenbuurt straks diverse sportvoorzieningen, zoals de Urban Sport Zone, voetbalvelden en een sporthal. De gemeente heeft tevens een aantal speelvoorzieningen voor kleinere kinderen bedacht.

Openbaar vervoer en parkeren

Aan de overkant van de IJburglaan ligt de tramhalte en aan de rand van de buurt stopt een aantal bussen. Dat betekent dat er ín de buurt zelf geen bussen rijden en dat men te voet of per fiets naar de tram- en bushalte moet. Parkeren kan door middel van een parkeervergunning, waar de huurders van een sociale huurwoning nog voor in aanmerking komen.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken