De Finish

De Alliantie heeft al diverse projecten opgeleverd in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland (Amsterdam Oost). De Finish is ons laatste woonblok.

Algemeen

De Alliantie heeft al diverse projecten opgeleverd in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland (Amsterdam Oost). De Finish is ons laatste woonblok. In dit woongebouw komen 56 sociale huurwoningen van gemiddeld 67 m, met drie of vier kamers en een mooie buitenruimte. In de plint van De Finish komt een gezondheidscentrum. De Finish is naar verwachting rond de zomer van 2020 klaar.

impressie 1

56 sociale huurwoningen
De Alliantie realiseert verschillende woningtypes in De Finish:

  • 44 driekamerwoningen
  • 12 vierkamerwoningen

De oppervlaktes variëren van circa 61 m2 tot 84 m2 (gemiddeld 67 m2).

Een deel van de woningen in De Finish wordt in april 2020 aangeboden via WoningNet

Locatie
De Finish ligt in de Sportheldenbuurt en grenst aan het Cburg College. Hoewel er nog stevig gebouwd wordt, is de Sportheldenbuurt inmiddels uitgegroeid van een pioniersgebied tot een volwaardige nieuwe stadswijk van Amsterdam. Er zijn diverse voorzieningen: van scholen tot sportvelden, van kinderopvang tot medische voorzieningen en van buurthuis tot supermarkt. Meer over de locatie vind je hier.

Openbaar vervoer en parkeren
Aan de overkant van de IJburglaan ligt de tramhalte en er stopt een aantal bussen aan de rand van de buurt. Dat betekent dat er ín de buurt zelf geen bussen rijden en dat men te voet of per fiets naar de tram- en bushalte moet. Parkeren kan door middel van een parkeervergunning, waar de huurders van een sociale huurwoning nog voor in aanmerking komen.

Deze informatie en beelden zijn met zorg samengesteld. Desondanks kun je er geen rechten aan ontlenen.

Impressies

impressie 1 impressie 2 impressie 3

Impressies: WE Architecten.

Ook kunt u als u klikt op de linken van onderstaande filmpjes als het ware door de plattegronden "lopen": 

Impressie - De Finish - Woning A: https://youtu.be/2466dFq2iek

Impressie - De Finish - Woning B: https://youtu.be/LwNN-pTs-kw

Impressie - De Finish - Woning D1: https://youtu.be/Xf0AnmP_5rA

Impressie - De Finish - Woning D2: https://youtu.be/jl55ymR5Va0

Impressie - De Finish - Woning E: https://youtu.be/W0QJ6xPl8Ws

Impressie - De Finish - Woning F: https://youtu.be/e5y7r1-WOy0

Impressie - De Finish - Woning G: https://youtu.be/-yfo-AZbru8

Impressie - De Finish - Woning J1: https://youtu.be/c8dUMyb25jY

Impressie - De Finish - Woning J2: https://youtu.be/XTkrLUGyeRY

Impressie - De Finish - Woning L: https://youtu.be/xAaoq8Xrupw

Impressie - De Finish - Woning M: https://youtu.be/53M-wqZTYHQ

Impressiefilmpjes: 3D Ontwerp Visualisaties 

Je kunt geen rechten ontlenen aan alle impressies.

Het gebouw

De Alliantie heeft al diverse projecten opgeleverd in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland (Amsterdam Oost). De Finish is ons laatste woonblok. In dit woongebouw komen 56 sociale huurwoningen van gemiddeld 67 m, met drie of vier kamers en een mooie buitenruimte. In de plint van De Finish komt een gezondheidscentrum. De Finish is naar verwachting rond de zomer van 2020 klaar.

impressie 1

De Finish ligt dichtbij de beeldbepalende silo's van Zeeburgereiland en grenst aan het Cburg College. Hoewel er nog stevig gebouwd wordt, is de Sportheldenbuurt inmiddels uitgegroeid van een pioniersgebied tot een volwaardige nieuwe stadswijk van Amsterdam. Er zijn diverse voorzieningen: van scholen tot sportvelden, van kinderopvang tot medische voorzieningen en van buurthuis tot supermarkt. Meer over de locatie van De Finish vind je hier.

Locatie

locatie ZBE op kaart

De Finish ligt in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland, in Stadsdeel Oost, aan het IJ en binnen de ring A-10, tussen de Amsterdamse brug, de Schellingwouderbrug en de Piet Heintunnel. De Sportheldenbuurt is de eerste buurt die op Zeeburgereiland is (en nog wordt) ontwikkeld. Hierna volgen nog drie andere buurten: de Sluisbuurt, Baaibuurt Oost en Baaibuurt West.

locatie De Finish op kaart

De Finish ligt aan de Eef Kamerbeekstraat, de Foekje Dillemastraat en de Geertje Wielemastraat en grenst aan het Cburg College. Ook het IJburg College 2 en een basisschool zijn in deze buurt te vinden. Daarnaast is er een gezondheidscentrum, een huisartsenpraktijk en komt er in de plint van De Finish zelf een HOED (huisartsen onder één dak). Ook is kinderopvang in de wijk aanwezig, net als een fysiotherapeut en twee supermarkten. Andere supermarkten bevinden zich op IJburg, in Noord en de Indische Buurt. Ook kent de Sportheldenbuurt straks diverse sportvoorzieningen, zoals de Urban Sport Zone, voetbalvelden en een sporthal. De gemeente heeft tevens een aantal speelvoorzieningen voor kleinere kinderen bedacht.

Openbaar vervoer en parkeren
Aan de overkant van de IJburglaan ligt de tramhalte en aan de rand van de buurt stopt een aantal bussen. Dat betekent dat er ín de buurt zelf geen bussen rijden en dat men te voet of per fiets naar de tram- en bushalte moet. Parkeren kan door middel van een parkeervergunning, waar de huurders van een sociale huurwoning nog voor in aanmerking komen.