Comenius

De Alliantie bouwt 76 sociale huurwoningen aan de Jacob Geelstraat en de Justus Halbertsmastraat ter hoogte van de Comeniusstraat.

Jacob_Geel_AI.jpg

Jacob Geel, Samen Beter
De Jacob Geelbuurt is zo’n 60 jaar geleden gebouwd. Vanaf 2015 worden woningen en schoolgebouwen vernieuwd en verbeterd. De nieuwe Huizingaschool (basisonderwijs) is inmiddels opgeleverd en het middelbare schoolgebouw wordt ingrijpend gerenoveerd.
De Alliantie zorgt voor betere en extra woningen: 228 eengezinswoningen worden in de periode tot juni 2017 verbeterd en energiezuinig gemaakt, er komen 76 nieuwe woningen en vervolgens start in 2018 de renovatie van een flatgebouw met 72 woningen aan de Hemsterhuisstraat. Daarna gaat de Alliantie door met vernieuwen of verbeteren van 314 appartementen ten oosten van Jacob Geelstraat.

76 nieuwe woningen
De nieuwe woningen worden gebouwd in de periode tot de zomer van 2018. 42 appartementen met twee slaapkamers en 34 met drie slaapkamers. Alle appartementen hebben een ruim balkon en in de kelder zijn de bergingen. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen stadsverwarming. Het gebouw krijgt zes verdiepingen en er komen twee liften. Op het binnenterrein komen 60 parkeerplaatsen. Bewoners komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning op straat.

Jacob_Geel_AI2.jpg


Toewijzing
De meeste woningen zijn gereserveerd voor bewoners die in 2018 moeten verhuizen in verband met de renovatie van 72 woningen aan de Hemsterhuisstraat. Waarschijnlijk blijven er nog enkele woningen over die in het 2e kwartaal van 2018 worden aangeboden via Woningnet.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken