Baak Zuid

Academie van de Stad

Sinds 2008 zet ideële stichting en sociale onderneming Academie van de Stad zich in voor de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad. Academie van de Stad haalt actuele vraagstukken op bij stedelijke partijen en vertaalt deze vervolgens naar een project en een heldere opdracht voor studenten en young professionals. Op die manier werken studenten en young professionals in maatschappelijke projecten aan grootstedelijke vraagstukken voor een echte opdrachtgever. Bekijk voor een kennismaking onze korte impressiefilm.

Sinds 2016 is Academie van de Stad actief in gemengd woonprojecten waar jongeren, studenten en jonge statushouders samenwonen. Naast BAAK ZUID heeft Academie van de Stad nog vier andere actieve community buildingprojecten in Amsterdam: Spark Village, Stek Oost, Stek Noord en de Lieven.

Baak-Zuid_evenement.jpg


Community

De BAAK ZUID is een plek waar bewoners prettig met elkaar samenwonen en leven, een plek waar bewoners elkaar kennen en elkaar helpen wanneer dat nodig is, een plek die als een community aanvoelt omdat iedereen er mag zijn. We zijn daarom op zoek naar gemotiveerde jongeren die het leuk vinden om in een complex te wonen waarbij je naar elkaar omkijkt en af en toe leuke dingen met elkaar onderneemt. Hoe gezellig is het om op het gezamenlijke dakterras te BBQ-en, in de gemeenschappelijke kapel een filmavond te houden of een moestuin aan te leggen in de binnentuin? Ben jij diegene die een steentje bijdraagt aan de community door een goede buur te zijn?

Baak-Zuid_evenement2.jpg


Sociaal beheer

De Alliantie heeft voor het sociaal beheer en het vormgeven van een community de hulp van Academie van de Stad ingeroepen. Door vier bewoners die tevens Community Builders zijn, worden verschillende activiteiten geïnitieerd en ondernomen om bewoners onderling met elkaar te verbinden en zo samen een community te vormen. Daarnaast wordt er door de Community Builders ook voorbij de complexmuren gekeken om actief verbinding te leggen met de omliggende buurt.

Voor meer informatie over ons Community Builderproject? Neem contact op met Banu Kabadayi, Banu@academievandestad.nl.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Baak-Zuid_evenement3.jpg Baak-Zuid_evenement4.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken