Akropolistoren

Een bijzondere woontoren die prominent op de hoek van het Zeeburgereiland staat, direct naast de Schellingwouderbrug: dat is de Akropolistoren. Donker van kleur en met 14 verdiepingen het hoogste gebouw op Zeeburgereiland. De oplevering van dit woongebouw staat gepland rond de zomer van 2017.

In de Akropolistoren komen 86 woningen, bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder:

 43 sociale huurwoningen*

Huurprijzen van €539 tot €710 (per maand, exclusief servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen);

Oppervlakten van 51 m2 tot 76 m2 (GBO);

De maximale inkomensgrens is: €40.349.

43 vrije sectorwoningen in het middensegment*

Huurprijzen van € 850 tot € 935 (per maand, exclusief servicekosten, kosten voor een parkeerplaats en nutsvoorzieningen);

Oppervlakten van 77 m2 tot 84 m2 (GBO);
De minimale inkomensgrens is: 43 x maandhuur;

De maximale inkomensgrens is: €55.000.

*Voor alle genoemde bedragen geldt: prijspeil 2017

De sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen liggen verspreid door het gebouw. Vrijwel elke woning is anders, bijvoorbeeld qua oppervlakte, indeling of de plek van het balkon. Er zijn maar liefst 16 verschillende basistypes, met elk weer eigen varianten.

Onder de toren komen een stallingsgarage voor auto’s, bergingen, stallingsmogelijkheden voor scootmobielen en een fietsenberging. Op de begane grond van de Akropolistoren wordt een huisartsenpraktijk en een buurthuis gerealiseerd.

Naast de Akropolistoren staat de Generaal, een iets lagere woontoren met 56 vrije sector huurappartementen. Beide torens, ontworpen door dezelfde architect, staan op hetzelfde parkeerdek.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken