Amersfoort

Vogelbuurt Liendert

Buurtvernieuwing

Het plan
De Alliantie wil samen met de bewoners een plan ontwikkelen voor de volgende woningen in de Vogelbuurt in Liendert. Het zijn de woningen aan de Kramsvogelstraat 1 – 10 en 12 – 16 even en oneven, Kwikstaartpad 35 – 46 even en oneven, Talingstraat 1 – 21 oneven, IJsvogelpad 1 – 35 oneven, Geelgorsstraat 17 - 22 even en oneven, Merelstraat 5 – 11 oneven, Mezenpad 2 – 9 even en oneven, Mussenpad 1 – 8 even en oneven, Tapuitstraat 1 - 6 en Vinkenbaan 1 – 7 oneven.

Besluit Alliantie
Eind vorig jaar heeft de Alliantie het besluit genomen om de woningen in het projectgebied te slopen. De Alliantie heeft niet gekozen om de woningen te verbeteren/verduurzamen. De verhouding tussen de investering in de woningen en de kwaliteit van de woning na renovatie wordt als onvoldoende beoordeeld.

Sloop/nieuwbouw is in onze ogen een betere optie om de volgenden redenen:
- meer woningkwaliteit voor een betere prijs;
- lagere energiekosten bij gelijkblijvend bewonersgedrag;
- Afgestemde huurprijzen op de doelgroep van één-en tweepersoonshuishoudens en de inkomens van de bewoners;
- Het is mogelijk om meer woningen terug te bouwen.

Inloopbijeenkomsten

In de afgelopen periode zijn door de architect studies gedaan naar nieuwbouw-mogelijkheden in relatie tot: de stedenbouwkundige situatie, de parkeermogelijkheden, de plattegrond-variaties van de verschillende woningtypes, het groen in de buurten, etc. Dit voor de verschillende straten. Met deze bouwstenen willen we de komende periode samen met de bewoners en de projectcommissie een toekomstplan ontwikkelen. Op 8 en 11 juli hebben we inloopbijeenkomsten voor de bewoners en omwonenden georganiseerd. Wij hebben op deze twee bijeenkomsten schetsstudies van de architect getoond aan de bewoners en omwonenden en hun mening hierover opgehaald. Het doel van de inloopmiddag was het ophalen van reacties van bewoners. We zijn blij met de reacties/opmerkingen die bewoners en omwonenden aan ons hebben gegeven.  

Dit zijn de links naar de schetsstudies van de architect.

Geelgorsstraat deel 1
Geelgorsstraat deel 2
IJsvogelpad
Kramsvogelstraat
Kwikstaartpad appartementen
Kwikstaartpad woningen
Talingstraat
Tapuitstraat
Planning
Voorbeelden architectuurstijl
Woningplattegronden

Hieronder vindt u de links naar de nieuwsbrieven met alle actuele informatie.
Nieuwsbrief juni 2018
Nieuwsbrief september 2018
Nieuwsbrief december 2018
Nieuwsbrief maart 2019
Nieuwsbrief mei 2019
Nieuwsbrief juli/augustus 2019

Vogelbuurt033
Een van onze betrokken bewoners heeft een site gemaakt waar u ook informatie vindt over de toekomstplannen van de Vogelbuurt: https://vogelbuurt033.nl/. 

 

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken