Verduurzamen van onze woningen

We verduurzamen en onderhouden onze woningen, zodat ze lang meegaan. Dat is goed voor het milieu en onze bewoners.

Algemeen

Onze huurders willen goed en betaalbaar wonen. Daarom onderhouden we onze woningen zo goed als we kunnen. Door de woningen in goede staat te houden, zorgen we dat ze lang meegaan en dat het fijn wonen is in ze. Een goede woning is veilig, comfortabel en voldoet aan de eisen van deze tijd.


Energiebesparende maatregelen zijn heel belangrijk hiervoor. Ze maken woningen niet alleen comfortabeler, maar zorgen ook voor lagere woonlasten en dragen bij aan een duurzame wereld. Voor de uitvoering van de plannen willen we dat minstens 70% van de bewoners akkoord gaat met het plan.
Ook in 2019 willen we een groot aantal woningen verbeteren en verduurzamen.

Waaruit bestaat de verduurzaming?
Verduurzamen doen we vooral door het isoleren van de buitenkant van de woning. Ook is er aandacht voor het verbeteren van de ventilatie in de woning en onderzoeken we of het plaatsen van zonnepanelen mogelijk is. De werkzaamheden verschillen per project en hangen af van de kwaliteit van de woningen. We koppelen deze verbeter- en verduurzamingswerkzaamheden aan de momenten dat we sowieso al lang zouden komen voor onderhoud.

De kosten voor de verduurzamingsmaatregelen van de woningen zijn betalen wij. De verbeteringen die energiebesparingen opleveren, verrekenen we door een huurverhoging. Als een bewoners hetzelfde energieverbruik heeft, zorgen de aanpassingen voor lagere kosten en meer wooncomfort.

Partners
Wij voeren de werkzaamheden uit met onze vaste partners Rutges Vernieuwt en Nijhuis. Zij kijken eerst welke verbeteringen er kunnen worden gedaan in de buurt. Als het project doorgaat, voeren zij de werkzaamheden uit.

Verduurzamingsprojecten in 2019
Bij deze projecten is ten minste 70% van de bewoners akkoord gegaan met de plannen. We onderzoeken ook bij andere projecten of we deze werkzaamheden gaan uitvoeren.

  • Isseltseveld in Soesterkwartier
  • Bomenbuurt in Soesterkwartier
  • Tulpstraat in Soesterkwartier
  • Van Linschotenstraat in Kruiskamp
  • Ligusterstraat in Soesterkwartier
  • Wielewaalstraat in Liendert
  • Arendshorst in Liendert
  • Romeostraat in Schuilenburg

Planning
We informeren de bewoners ruim van te voren wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en welke werkzaamheden er worden gedaan.