Lichtpenweg, de Hoef

Een nieuw woonproject, uniek in Amersfoort en op een centrale plek in De Hoef-West.

Algemeen

Een nieuw woonproject, uniek in Amersfoort en op een centrale plek in De Hoef-West!

hoefkwartier_lichtpenweg_6-124_006.jpg (1)

De gemeente Amersfoort, woningcorporatie de Alliantie en projectontwikkelaar BPD herontwikkelen samen het gebouw op de Lichtpenweg 6. Op de Lichtpenweg 6 komen in het zuidelijke deel van het gebouw 53 sociale huurwoningen. De woningen zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens en hebben een eigen buitenruimte. De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de woningen op de verdiepingen hebben allemaal een balkon.
Op de begane grond van het gebouw is een fietsenkelder waar iedereen gebruik van kan maken. Bijzonder is dat het gebouw vroeger in gebruik was als kantoor.

In het noordelijke deel van het gebouw verhuurt de Alliantie 85 kamerwoningen. Hier wonen jonge mensen die de verbinding aangaan met elkaar. Mensen van verschillende achtergronden en culturen. Die elkaar helpen en ondersteunen bij het zelfstandig wonen, lol hebben en elkaar inspireren. Samen, maar toch op jezelf. Het beheer is dan ook gericht op het onderling verbinden en het opbouwen van een community. Voor de Alliantie is dit een mooi initiatief om te komen tot meer inclusiviteit, een ontwikkeling die door veel gemeenten en woningcorporaties met aandacht wordt gevolgd. De oplevering van de kamerwoningen in november 2018 was de eerste fase van dit bijzondere project. Alle sociale huurappartementen zijn opgeleverd en verhuurd. 
Naast het gebouw komen ongeveer 100 koopappartementen. De start bouw is in 2020.

Ligging
Lichtpenweg 6 heeft een uitstekende centrale ligging direct tegenover Station Schothorst, aan de fietsroute naar het centrum van Amersfoort en het Waterwingebied. Uitvalswegen zijn vlakbij en in de naastgelegen wijk Zielhorst, gemakkelijk bereikbaar via de spoortunnel, zijn voorzieningen als een supermarkt en wijkwinkeltjes.

Transformatie De Hoef
De Hoef in Amersfoort is nu vooral een kantoorgebied met een aantal scholen. Het plan is om dit gebied de komende jaren te veranderen in een stadswijk voor wonen, werken, leren en ontspannen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwbouw en alle ontwikkelingen in deze nieuwe stadswijk? Schrijf je dan in op https://www.nieuwbouw-hoefkwartier.nl/.

Logo Hoefkwartier.jpg

Alle sociale huurappartementen zijn verhuurd. Als er een appartement vrijkomt, wordt deze geplaatst op Woningnet. Reageren kan als je daar bent ingeschreven.

Belangstelling om in een van de kamers te wonen?
Neem dan contact op met Gapph.
Contactpersonen zijn G. Schulten & N. Weitgraven
E: noord@gapph.nl
T: 088 6262200