Lichtpenweg 6, de Hoef

Een nieuw woonproject, uniek in Amersfoort en op een centrale plek in De Hoef-West!

De gemeente Amersfoort, woningcorporatie de Alliantie en projectontwikkelaar BPD herontwikkelen samen het gebouw op de Lichtpenweg 6. Op de Lichtpenweg 6 komen in het zuidelijke deel van het gebouw 53 sociale huurwoningen. De woningen zijn geschikt voor 1-persoonshuishoudens en hebben een eigen buitenruimte. De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de woningen op de verdiepingen hebben allemaal een balkon.
Op de begane grond van het gebouw is een fietsenkelder waar iedereen gebruik van kan maken. Bijzonder is dat het gebouw vroeger in gebruik was als kantoor.

49467044148_518855219c_b.jpg

In het noordelijke deel van het gebouw verhuurt de Alliantie 85 kamerwoningen. Hier wonen jonge mensen die de verbinding aangaan met elkaar. Mensen van verschillende achtergronden en culturen. Die elkaar helpen en ondersteunen bij het zelfstandig wonen, lol hebben en elkaar inspireren. Samen, maar toch op jezelf. Het beheer is dan ook gericht op het onderling verbinden en het opbouwen van een community. Voor de Alliantie is dit een mooi initiatief om te komen tot meer inclusiviteit, een ontwikkeling die door veel gemeenten en woningcorporaties met aandacht wordt gevolgd. De oplevering van de kamerwoningen in november 2018 was de eerste fase van dit bijzondere project. Voor de zomer van 2020 worden de sociale huurappartementen opgeleverd. We moeten hiervoor wel een slag om de arm houden in verband met het coronavirus. De huurders informeren we vier weken voor de oplevering plaatsvindt. Wilt u zich hiervoor inschrijven? Dat kan via de site van Woningnet.  
Naast het gebouw komen ongeveer 100 koopappartementen. De start bouw is naar verwachting in 2020.

Ligging
Lichtpenweg 6 heeft een uitstekende centrale ligging direct tegenover Station Schothorst, aan de fietsroute naar het centrum van Amersfoort en het Waterwingebied. Uitvalswegen zijn vlakbij en in de naastgelegen wijk Zielhorst, gemakkelijk bereikbaar via de spoortunnel, zijn voorzieningen als een supermarkt en wijkwinkeltjes.

Transformatie De Hoef
De Hoef in Amersfoort is nu vooral een kantoorgebied met een aantal scholen. Het plan is om dit gebied de komende jaren te veranderen in een stadswijk voor wonen, werken, leren en ontspannen.

Belangstelling om in een van de kamers te wonen?
Neem dan contact op met Gapph.
Contactpersonen zijn G. Schulten & N.Weitgraven
E: noord@gapph.nl
T: 088 6262200

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken