Lichtpenweg 6, de Hoef

Uniek project Lichtpenweg 6 in De Hoef
De gemeente Amersfoort, woningcorporatie de Alliantie en projectontwikkelaar BPD herontwikkelen samen de locatie Lichtpenweg 6. Bij de herbestemming van de Lichtpenweg 6 wordt een goede mix aan woningen gerealiseerd. In het gebouw realiseert de Alliantie ca. 53 sociale huurwoningen en 85 kamerwoningen (onzelfstandige woonruimte). De bewoners van deze kamerwoningen delen faciliteiten zoals keuken en sanitaire voorzieningen. Op termijn kunnen de kamerwoningen worden omgebouwd tot sociale huurwoningen.
De oplevering van de kamerwoningen in november 2018 was de eerste fase van dit bijzondere project. Begin volgend jaar wordt de zuidelijke vleugel getransformeerd tot ruim 50 sociale huurappartementen. BPD wil in het tweede kwartaal van 2019 starten met de verkoop van 85 koopappartementen.
De wens om functies te combineren en voorzieningen en levendigheid toe te voegen wordt, met een horecavoorziening aan de (fiets)entree van De Hoef, hiermee ingevuld.

Lichtpenweg 6_5.jpg

 Duurzaamheid
In de visie die wordt uitgewerkt is aandacht voor zowel klimaatbesteding bouwen, circulariteit en energietransitie. Zo wordt er ten behoeve van waterberging onder meer een grasdak gemaakt, waarvan het water wordt gebruikt voor  koeling en na opslag in een reservoir om planten te bewateren. Hierdoor wordt bij piekbuien bovendien het riool ontlast. Het hergebruik van het bestaande pand is een eerste stap in een circulaire economie. Ook gaan we hier direct omgekeerd huishoudelijk afval inzamelen. De nieuwbouw wordt aardgasloos gerealiseerd conform BENG-normen met als eindambitie EPC van 0. Voor het bestaande gebouw wordt gestreefd naar het hoogst haalbare ambitieniveau.

Ligging
Lichtpenweg 6 heeft een uitstekende centrale ligging direct tegenover Station Schothorst, aan de fietsroute naar het centrum van Amersfoort en het Waterwingebied. Uitvalswegen zijn vlakbij en in de naastgelegen wijk Zielhorst, gemakkelijk bereikbaar via de spoortunnel, zijn voorzieningen als een supermarkt en wijkwinkeltjes.

Transformatie De Hoef
De Hoef in Amersfoort is nu vooral een kantoorgebied met een aantal onderwijsinstellingen. Het plan is om dit gebied de komende jaren te veranderen in een stadswijk voor wonen, werken, leren en recreëren.

Belangstelling om in een van de kamers te wonen?
Neem dan contact op met Gapph.
Contactpersonen zijn G. Schulten & N.Weitgraven
E: noord@gapph.nl
T: 088 6262200

Aanbesteding
De aanbesteding voor de aannemer loopt en er kunnen geen andere partijen meer meedoen.

Vragen?
de Alliantie: Petra van Schaik – 06-55181816 – pvanschaik@de-alliantie.nl

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken