Op de locatie van de oude basisschool Hink Stap Sprong (aan de Aartseveen 96 in Eemnes) komen nieuwe woningen. Op maandag 17 januari startte de sloop van de oude school. Hiervoor gaf wethouder Theo Reijn afgelopen week met een voorhamer het symbolische startsein. 

Wethouder Theo Reijn: ¨De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. De bouw start in juni 2022 en duurt ongeveer een jaar. Tijdens de sloop- en bouwperiode zijn wegafzettingen nodig. Wij realiseren ons dat dat vervelend is voor bewoners, maar veiligheid staat voorop.¨

Ook werden begin 2022 bomen gekapt. Het bouwrijp maken van de gronden gebeurde daarna. Dit houdt in dat er wegen voor het bouwverkeer en nutsvoorzieningen worden aangelegd.

Start bouw 29 sociale huurappartementen

Op 23 juni gaven wethouder Theo Reijn, Alliantie-directeur Joan van der Burgt, en Erik Vos, regiodirecteur Heijmans Huizen, samen met omwonenden en toekomstige bewoners het startsein voor de bouw van 29 sociale huurappartementen op de locatie Hink Stap Sprong in Eemnes. Zij hebben een tijdcapsule in de grond gestopt waar straks de nieuwe woningen staan. Alle aanwezigen hebben zo deze nieuwe woonplek gemarkeerd met hun wensen, ideeën en gedachten.

Appartementen
De 29 sociale huurappartementen biedt de Alliantie via Woningnet aan rond mei 2023. De woningen worden passend toegewezen. De oplevering van de woningen is midden 2023.

Start verkoop woningen
Vrijdag 7 januari startte de verkoop  van de negen rij- en hoekwoningen die op het terrein van Hink Stap Sprong worden gebouwd. 
Er komen zeven rijwoningen van € 290.000,- v.o.n. en twee hoekwoningen van € 380.000,- v.o.n. De woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite: www.hinkstapsprong-eemnes.nl