Op de locatie van de oude basisschool Hink Stap Sprong (aan de Aartseveen 96 in Eemnes) komen nieuwe woningen. Op maandag 17 januari start de sloop van de oude school. Hiervoor gaf wethouder Theo Reijn afgelopen week met een voorhamer het symbolische startsein. Inschrijven voor de woningen kan tot 18 januari aanstaande.

Wethouder Theo Reijn: ¨De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. De bouw start in juni 2022 en duurt ongeveer een jaar. Tijdens de sloop- en bouwperiode zijn wegafzettingen nodig. Wij realiseren ons dat dat vervelend is voor bewoners, maar veiligheid staat voorop.¨

Ook worden in januari bomen gekapt. Het bouwrijp maken van de gronden gebeurt daarna. Dit houdt in dat er wegen voor het bouwverkeer en nutsvoorzieningen worden aangelegd.

Appartementen
De 29 sociale huurappartementen worden door de Alliantie via Woningnet verhuurd. Aan het eind van het eerste kwartaal 2022 worden de woningen via Woningnet aangeboden en passend toegewezen. De oplevering van de woningen is half 2023.

Start verkoop woningen
Vrijdag 7 januari is de verkoop gestart van de negen rij- en hoekwoningen die op het terrein
van Hink Stap Sprong worden gebouwd. Inschrijven kan tot en met 18 januari aanstaande 17.00 uur bij Van der Waaij Makelaars.

Er komen zeven rijwoningen van € 290.000,- v.o.n. en twee hoekwoningen van € 380.000,- v.o.n. De woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite: www.hinkstapsprong-eemnes.nl