Hink Stap Sprong

29 sociale huurappartementen op plek van oude basisschool

Project

Wonen op de plek van de voormalige basisschool 
Op de plek van de voormalige basisschool Hink Stap Sprong komen naast eengezinskoopwoningen ook sociale huurappartementen. In deze rustige wijk vlakbij het centrum van Eemnes komen 29 sociale huurappartementen. Deze leveren we naar verwachting deze zomer op.  

Beschikbaarheid 
De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Hink Stap Sprong is zo’n nieuwbouwproject waar doorstromers voorrang krijgen op een woning.   

Duurzaam wonen  
Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. Hink Stap Sprong is zo’n duurzaam nieuwbouwproject.  

Woningen 

Aan de Aartseveen 96 waar vroeger de basisschool Hink Stap Sprong stond, komen appartementen. Het gaat om 29 sociale huurappartementen. Alle appartementen zijn gasloos. Er komen 15 appartementen met 2 kamers. De appartementen variëren in grootte van 45 tot 52 m2. Verder komen er 14 appartementen met 3 kamers. Deze 3-kamerappartementen variëren in grootte van 64 tot 71 m2.  

Parkeren 
De appartementen liggen op loopafstand van het centrum van Eemnes. Parkeren kan rondom het gebouw. Het gaat om openbare parkeerplaatsen.  

Doelgroep 

De appartementen zijn vooral geschikt voor starters en doorstromers. Dit betekent 1- en 2-persoonshuishoudens, maar ook voor een gezin met 1 kind is dit een prachtig thuis.  

Voorrang 

Huurders die van een grote sociale huurwoning willen verhuizen naar een kleine huurwoning krijgen voorrang. Dat geldt ook bij Hink Stap Sprong. Je maakt hierbij gebruik van de Van Groot naar Beter regeling.

Planning 

We bieden de appartementen naar verwachting in juli 2023 op aan WoningNet. We wijzen de appartementen passend toe. De oplevering van de appartementen is snel na de toewijzing.  

Impressies en foto's

Interesse 

We bieden de sociale huurwoningen aan op WoningNet. De woningen zijn specifiek voor starters en doorstromers. Hiervoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes.  

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Hink Stap Sprong.