Op Zangvogelweg 140 wordt gewerkt aan project HIER! Aan het Valleikanaal wordt een veelzijdig appartementengebouw gerealiseerd. Dichtbij de prachtige, historische binnenstad van Amersfoort met haar vele winkel- en uitgaansgelegenheden en andere voorzieningen.
HIER! bestaat uit twee gebouwen, een woontoren van ca. 23 meter aan het Valleikanaal en een woontoren van ca. 60 meter hoog aan de Zangvogelweg. Beide gebouwen worden omgeven door een parkachtige tuin. 

Deze tuin geeft toegang tot beide woongebouwen en de parkeergarage. HIER! biedt 165 appartementen van vier verschillende types. Er komen 57 sociale huurappartementen en 108 vrije sector huurappartementen. 

Sociale huurappartementen

Er komen 26 driekamerwoningen en 23 tweekamerwoningen. De oppervlakte van de appartementen varieert van 43 tot 69 m2. Bewoners die gezien hun inkomen in aanmerking komen voor huurtoeslag kunnen in deze woningen gaan wonen.

Vrije sector huurappartementen

Omdat er veel verschillende woningtypes zijn, is er in HIER!  voor iedereen een geschikt appartement te vinden. Er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van ca. 44 m² tot ca. 89 m² woonoppervlak. De meeste appartementen hebben een balkon of terras. De vrije sector huurappartementen zijn van alle gemakken voorzien. De keuken is compleet afgewerkt inclusief apparatuur en de badkamer en het toilet hebben luxe sanitair. Het hele appartement heeft vloerverwarming (en -koeling) en is gasloos. De huurprijzen van de vrije sector huurappartementen zijn vanaf € 790,- per maand exclusief servicekosten. Een parkeerplaats voor bewoners van de vrije sector huurappartementen is separaat te huur in de ondergelegen garage voor ca. € 50,- per maand.

Ook biedt HIER! ruimte aan maatschappelijke functies in de plint van het gebouw. De gebouwen zijn ontworpen door 01-10 architecten uit Rotterdam. 

Als u op deze link klikt, dan krijgt u een goed beeld hoe het eruit komt te zien.

De bouw is eind 2021 gestart. We verwachten dat de oplevering eind 2023 is. Dit hangt natuurlijk ook af van o.a. weersomstandigheden etc.

De verhuur van de sociale huurappartementen start ongeveer een half jaar voor de oplevering. Dit gaat via Woningnet. De verhuur van de vrije sector huurappartementen gaat via makelaar Beumer Woonvast.

Informatiebrieven bewoners

Informatiebrief juli 2022

Informatiebrieven omwonenden

Informatiebrief juni 2022