Plukveld in de Zuidpolder van Eemnes

Duurzame wijk in het groen

Duurzame wijk in het groen

Op een mooie plek in de Zuidpolder in Eemnes komt het project Plukveld. De naam van dit project heeft alles te maken met de ligging. Plukveld ligt aan de rand van het dorp Eemnes. Ernaast is een veld waar je fruit en bloemen gewoon mag plukken. De Zuidpolder is een rustige wijk met een dorps karakter. Kinderen spelen buiten en bewoners ontmoeten elkaar in de wijk. De woningen zijn duurzaam en comfortabel.


Beschikbaarheid
 
De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen. Bijvoorbeeld in het Plukveld in Eemnes. De bouw van de woningen startte in het laatste kwartaal van 2022.

Woningen

Plukveld is een deelplan in de Zuidpolder. Dit deelplan bestaat uit 12 nieuwe, sociale huurwoningen. Het gaat om 6 eengezinswoningen, 2 benedenwoningen en 4 bovenwoningen. De duurzame en energiezuinige woningen worden gebouwd door Heijmans en Van Wijnen.

Eengezinswoningen
De eengezinswoningen zijn ongeveer 98 m2 groot. Het zijn 4-kamerwoningen. Dit betekent dat er 3 slaapkamers zijn. De woningen hebben ook allemaal een eigen tuin.

Benedenwoning 
De benedenwoningen zijn ongeveer 53 m2 groot. De woning is gelijkvloers. Daarmee is de woning ideaal voor vitale senioren. Aan de woning grenst een eigen tuin.

Bovenwoning
Boven de 2 benedenwoningen is ruimte voor 4 bovenwoningen. De bovenwoningen zijn ongeveer 65 m2 groot. Deze vierkante meters zijn verdeeld over 2 verdiepingen. De woningen hebben een speelse indeling en zijn bereikbaar met een trap. De bovenwoningen hebben een klein balkon van 7 m2.

Verhuurtekeningen

Situatie

Informatie over de woningen


Kleinschalig 
Plukveld is een kleinschalig project. Bewoners van de beneden- en bovenwoningen kunnen elkaar eenvoudig ontmoeten. Het ligt voor de hand dat ze naar elkaar omkijken.  

 

Doelgroep

De eengezinswoningen in Plukveld zijn geschikt voor gezinnen. De benedenwoningen zijn geschikt voor vitale ouderen en de bovenwoningen voor eenpersoons- of tweepersoonshuishoudens.

Voorrang woningen

In de advertentietekst van de sociale huurwoningen in Plukveld staan de voorwaarden om voor deze woningen in aanmerking te komen.

Planning

De bouw startte in het laatste kwartaal van 2022. De toewijzing van de sociale huurwoningen verloopt via WoningNet. Naar verwachting plaatsen we de woningen in mei 2023 op WoningNet

Interesse

We bieden de woningen aan op WoningNet. Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Plukveld. 

Heb je een vraag over dit project? Mail dan naar Gebiedsontwikkelaar Noortje van der Have, nvanderhave@de-alliantie.nl.