Amersfoort

Het Huis van Bartels

Bijzondere projecten

Door de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Hogekwartier kwam het pand en erf van voormalige bloembinderij Frans Bartels aan de Hogeweg tijdelijk beschikbaar. De locatie ligt midden in de nieuwe wijk en tussen de Amersfoort Vernieuwt wijken Rustenburg, Liendert en Schuilenburg. Medio 2013 heeft de Alliantie, als eigenaar van de locatie, enkele actieve vrijwillige wijkbewoners de mogelijkheid geboden om het pand en erf te gebruiken als ontmoetingsplek voor bewoners van de wijken Liendert, Rustenburg en Schuilenburg. Deze samenwerking is mogelijk totdat er op deze locatie gebouwd gaat worden.

Het Huis van Bartels is een buurtorganisatie voor jong en oud in een groene omgeving. De vrijwilligers zetten zich in voor de bevordering van de sociale binding in deze wijken. Ze werken vanuit de overtuiging dat een groene ruimte inspirerend werkt en de gezondheid en het welzijn van mensen bevordert. Het Huis van Bartels wil een ontmoetingsplek creëren, waar buurtbewoners zich thuis voelen, in balans komen, zich gezond voelen, geïnspireerd bezig zijn, betrokken zijn, leren en ontwikkelen. De Alliantie vindt dit een belangrijk initiatief omdat plezierig wonen doe je met elkaar en een huis is pas een thuis als je er prettig woont.

Hogekwartier
Deze nieuwbouwwijk wordt een levendige stadswijk. Waarbij wonen, werken, sporten en ontmoeten straks centraal staat. Stadse appartementen, stoere eengezinswoningen en een zwembad geven het Hogekwartier een eigen karakter en gezicht. Op steenworp afstand  van de oude binnenstad en dichtbij het vernieuwde park van het waterwingebied.

Meer weten? Lees meer over het Hogekwartier of het huis van Bartels.

Huis_van_Bartels.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken