Ganskuijl blok 4, 5 en 6

"In het Vermeerkwartier, buurt De Ganskuijl- De Gasthuislaan, worden halverwege dit jaar 28 sociale huurwoningen opgeleverd. De woningen beschikken over 3 slaapkamers, een ruime zolder en een vrij toegankelijke parkeerplek op loopafstand.

Rondom de woningen is gras waarop gespeeld en gerecreƫerd kan worden. Door het glooiende landschap, de woningen liggen hoger, is er vanuit de tuin goed zicht op het groene middengebied. Het autoverkeer vindt vooral aan de rand van het gebied plaats. Ten zuiden van de huurwoningen komt een speelplek. Het afval wordt verzameld in ondergrondse afvalbakken.

In 2015 en 2016 heeft de Alliantie 100 portiekwoningen aan De Ganskuijl opgeknapt. De daken zijn vernieuwd, de entree' s naar de andere zijde verplaatst en de woningen zijn voorzien van isolerende maatregelen. In 2017 levert de Alliantie in dit gebied eveneens 26 koopwoningen op en een appartementencomplex. De appartementen worden gehuurd door zorginstantie 's Heerenloo, de woningen zijn verkocht. Al eerder (2009) zijn de portiekwoningen aan de Gasthuislaan door de Alliantie opgeknapt.

Vanuit oud huurders uit het gebied is veel interesse in de woningen. Zij krijgen de eerste mogelijkheid om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. De verwachting is dat alle woningen worden toegewezen aan oud huurders uit het gebied.

De ontwikkeling maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. "

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken