Bachweg

De Bachweg ligt aan de oostkant van Amersfoort in de wijk Randenbroek. De oude portiekflats die er eerder stonden maken plaats voor drie moderne appartementengebouwen.

Algemeen

De Bachweg ligt aan de oostkant van Amersfoort in de wijk Randenbroek. De oude portiekflats die er eerder stonden maken plaats voor drie moderne appartementengebouwen. De appartementen liggen op een toplocatie, slechts 12 min lopen van het mooie stadscentrum, 10 minuten fietsen vanaf het station en daarnaast zit je zo op de uitvalswegen A28 en de A1. Parkeren is geen probleem; voor wie wil, zijn er parkeerplekken op eigen terrein te huur. Verder woon je op loopafstand van de supermarkt en park Randenbroek.

Huurwoningen
Het project bestaat uit 3 appartementengebouwen van alle vier verdiepingen hoog en 28 appartementen per gebouw. Het zijn allemaal sociale huurappartementen.
De Alliantie biedt verschillende soorten huurwoningen aan in op de Bachweg:

  • 36 stuks sociale 2-kamerhuurappartement van 47 m2 en 64 m2
  • 24 stuks sociale 3-kamerhuurappartementen van 72 m2
  • 24 stuks sociale 4-kamerappartementen van 86 m2

De appartementen zijn energiezuinig (label-A) gasloos en hebben gemiddeld 5 individuele zonnepanelen per woning. De appartementen worden alleen door elektriciteit verwarmd, waarvan een groot deel van deze elektra wordt opgewekt door de individuele zonnepanelen. De hele woning heeft elektrische radiatoren en de woningen op de eerste verdieping hebben elektrische vloerverwarming.
Verder krijgen de woningen een luchtwarmtepompboiler, die helpt met de verwarming van het kraanwater. De boiler gebruikt de warme lucht uit de woning om het water op te warmen naar kamertemperatuur. De rest van de opwarming gebeurt met elektriciteit.
Er is een lift in het gebouw aanwezig en alle appartementen hebben een eigen balkon.
De huurwoningen worden niet allemaal tegelijk opgeleverd. De eerste woningen, gebouw 1 en 2, zijn waarschijnlijk vanaf november/december 2020 klaar. De laatste woningen, gebouw 3, worden naar verwachting in februari 2021 opgeleverd.

Toewijzing
De sociale huurwoningen van de Alliantie worden in eerste instantie toegewezen aan de voormalige bewoners van de gesloopte appartementen aan de Bachweg. De andere sociale huurwoningen bieden wij aan via Woningnet: https://www.woningneteemvallei.nl/.

Parkeren
Op eigen terrein worden er half verdiepte parkeerplekken gebouwd. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een hefboom en er wordt gebruik gemaakt van nummerbordherkenning.