Amersfoort

Bachweg: 66 sociale huurappartementen

Nieuwbouw

De sloop van de flats aan de Bachweg in Amersfoort is voltooid. Gezinnen vonden hier hun thuis en in deze flats zijn kinderen geboren, er is getrouwd en er zijn mensen gestorven. De bewoners hebben hier herinneringen geschreven en voor hen was dit hun veilige en warme thuis. Nu begint de Bachweg aan een nieuw hoofdstuk.

De nieuwbouw
Op de plek van de flats worden 66 sociale huurappartementen gerealiseerd. Deze worden via Woningnet geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op de www.woningnet.nl te staan.

Planning
Zo snel mogelijk na de sloop van de gebouwen wordt het terrein bouwrijp gemaakt en ontgraven op de plaatsen waar de parkeervoorzieningen zijn gesitueerd. Hierna wordt gestart met de feitelijke bouw: de verwachting hiervan is najaar 2018. De eerste woningen zijn dan eind 2019/begin 2020 klaar.

Duurzaamheid
Met de nieuwbouw nemen wij op het gebied van duurzaamheid een voorschot op de toekomst. Dit doen wij door, voor de energieprestatie van de woningen en de gebouwen, reeds te voldoen aan de wet- en regelgeving van 2020; Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Daarnaast gaan wij de gebouwen gasloos opleveren.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken