Ariaweg

In Schuilenburg, buurt Ariaweg-Noord, worden na de zomer 14 eengezinswoningen in de sociale huur opgeleverd. De woningen beschikken over 3 slaapkamers, een zolder en een vrij toegankelijke parkeerplek welke zich achter de woning bevindt.

Het openbaar gebied rondom de woningen wordt flink opgeknapt. Het gebied zal een groenere uitstraling krijgen. Tegelijkertijd wordt het parkeergebruik grotendeels verplaatst naar de achterzijde van de tegenover gelegen flats en komt er meer verblijfsruimte. De afvalinzameling wordt ondergronds ingezameld.

Vanuit oud huurders uit het vernieuwingsgebied is interesse in de woningen. Zij krijgen de eerste mogelijkheid om voor een woning in aanmerking te komen. De overgebleven woningen worden aangeboden via www.woningnet.nl.

Naast de huurwoningen worden 16 nieuwe koopwoningen gerealiseerd. De Alliantie heeft 126 etagewoningen aan Ariaweg 10-282 in 2015-2016 energetisch opgeknapt en voorzien van nieuwe hoofdentree’s. In 2009 zijn de verderop gelegen etagewoningen door de Alliantie opgeknapt.

Op dit moment werkt gemeente Amersfoort hard om het sportcomplex Amarena aan de overzijde van de Hogeweg te bouwen. De portiekwoningen aan de Operaweg en Fideliohof worden klaar gemaakt voor sloop. Op deze plek verschijnen binnenkort nieuwe woningen. Voor meer informatie: www.hogekwartier.nl.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken