Tuinhuis

Samen thuis in Tuinhuis

We zien dat mensen beter omgaan met hun huis, het pand en de omgeving als zij hier zelf invloed op hebben. Daarom willen we samen met de toekomstige bewoners van Tuinhuis de mogelijkheden hiervoor verkennen. Het doel is om uit te zoeken wat de bewoners belangrijk vinden en hoeveel invloed zij willen hebben op het beheer en onderhoud.

Het gaat dan om zaken die wij normaal gesproken voor de bewoners regelen en waarvan de kosten aan hen worden doorberekend, maar eigenlijk horen bij hun eigen verantwoordelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van het pand. Hoe er precies wordt schoongemaakt, wanneer, door wie is eigenlijk meer een zaak van de bewoners. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld groenonderhoud of het beheer van het pand. Het is een logische stap om bewoners meer invloed te geven hierop.

We zoeken dan ook huurders die het belangrijk vinden om samen te zorgen voor een fijne woonomgeving en met elkaar activiteiten en initiatieven te organiseren om dit te bereiken. Wonen in Tuinhuis is dus niet vrijblijvend. Het traject bestaat uit een aantal bijeenkomsten in de periode juli tot november 2017. Tijdens deze bijeenkomsten komen onderwerpen als huis- en leefregels, inrichting en onderhoud van de tuin, schoonmaak van de algemene ruimten en kleine herstellingen aan bod.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken