Pygmalionstraat

Project Pygmalion ligt in het Homeruskwartier in Almere Poort.

Homeruskwartier is vernoemd naar de Griekse zanger/dichter Homerus die ca. 800 v.Chr. leefde. Ongeveer de helft van de 3000 woningen van de nieuwbouwwijk zal bestaan uit zelfbouw huizen in het kader van particulier opdrachtgeverschap. Zo ontstaat er een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Het Cascadepark vormt de groene ader in de wijk en de Homerusmarkt geeft onderdak aan diverse kleinschalige ondernemers. Iedere zaterdag is er een markt met verse streekproducten.

Op de hoek van de Pygmalionstraat wordt momenteel gebouwd aan het project ‘Pygmalion’. Het plan omvat 31 sociale huurwoningen. Onderverdeeld in: 9 tweekamer en 22 driekamer appartementen. De appartementen zijn verdeeld over diverse gebouwen die aan elkaar verbonden worden door galerijen en loopbruggen. De woningen zijn voor starters en doorstromers in verschillende leeftijdscategorieën, zodat er een goede mix bewoners ontstaat die op een centrale plek met elkaar willen wonen.
Er zijn diverse woningtypes met verschillende woonoppervlaktes, variërend van een tweekamer appartement van circa 60 m2 tot een driekamer appartement van circa 77 m2 . Alle woningen hebben een balkon of terras.

Pygmalionstraat_AI.png

De Alliantie is voor de appartementen op zoek naar huurders die zich, ieder vanuit een eigen achtergrond en komaf, gezamenlijk willen inzetten voor een prettige omgeving om in te wonen en te leven. Om de onderlinge contacten vorm te geven, zal er een bewonerspanel worden opgericht. Het bewonerspanel zal regelmatig contact hebben met een vertegenwoordiger van de Alliantie.

Betekenis: Pygmalion is in de Griekse mythen een beeldhouwer die verliefd wordt op een door hemzelf vervaardigd ivoren vrouwenbeeld. Op zijn verzoek wekt Aphrodite het beeld tot leven, waarna Pygmalion zijn eigen schepping huwt.

Meer informatie over de woningen vindt u onder de tab Downloads op deze projectpagina.
Eerste kwartaal 2019 verschijnen de woningadvertenties op: www.woningnet.nl. Om te kunnen reageren dient u bij Woningnet ingeschreven te staan als woningzoekende in Almere.

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken