Almere

Oranje Huis

Nieuwbouw

Het Oranjehuis is een ‘blijf-van-mijn-lijf-huis nieuwe stijl’, dat medio 2017 haar deuren opent. Deze nieuwe opvanglocatie in Almere Poort biedt straks goede zorg en ondersteuning voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Zij kunnen er terecht voor advies, hulpverlening en crisisopvang. Het Oranje Huis krijgt een regionale functie voor zowel Flevoland als Gooi- en Vechtstreek. Het biedt waar nodig ook opvang aan vrouwen en kinderen uit andere delen van het land.

Oranje Huis.jpg

Het Oranje Huis staat op de hoek van de Zwedenstraat en de Europalaan in Almere Poort. Er zijn 25 woningen (10 crisisopvangplaatsen en 15 plaatsen voor begeleid wonen) en twee noodbedden. Daarnaast vindt er ambulante hulpverlening plaats. De Blijfgroep heeft bovendien een kantoorruimte in het pand.

Geen traditioneel blijf-van-mijn-lijf-huis

De Blijfgroep: "In het Oranje Huis is alle hulp onder één dak verenigd.Van begeleiding voor gezinnen die in een vroeg stadium om hulp vragen tot tijdelijke opvang voor vrouwen en kinderen die een periode van ‘rust’ nodig hebben. Anders ook dan traditionele blijf-van-m’n-lijf-huizen is het Oranje Huis zichtbaar en herkenbaar. Doordat het adres niet geheim is, blijven de vrouwen en kinderen midden in de samenleving. Ze hoeven niet meer op de vlucht te zijn of zich te verbergen. Ze kunnen bezoek ontvangen, activiteiten ondernemen in de buurt en in alle rust werken aan een toekomst zonder geweld".

Meer info over (dit en andere Oranje Huizen van) de Blijfgroep: https://www.blijfgroep.nl/oranje-huis

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken