Kaapstad in Duin (Almere Poort)

411-Almere-Duin_LAADLOSB.jpg

In Duin wordt momenteel flink gebouwd, zo ook aan de Duinhal. Bovenop de Duinhal komen woontorens, één daarvan is Kaapstad.

Kaapstad is een modern eigentijds gebouw met 88 sociale huurappartementen. Op de begane grond bevindt zich de Duinhal met een supermarkt, winkels en andere voorzieningen. Onder de Duinhal is een parkeergarage aangelegd. Vanuit de parkeergarage zijn de woningen per lift te bereiken. Tevens is er camera toezicht. Verder ligt het Gooimeer op steenworp afstand en woon je in een duinachtig landschap, dat is comfortabel wonen in Duin.

Doelgroep: De woningen zijn bedoeld voor starters, doorstromers en senioren. Woningzoekenden met een inkomen aan de bovenkant van de sociale huurmarkt, want de huren liggen boven de € 663,-.

Deze appartementen zijn zeer geschikt voor de groep ‘young professionals’ dit zijn starters vanaf midden twintig die vaak nog noodgedwongen bij hun ouders wonen omdat zij te veel verdienen voor een goedkope sociale huurwoning en te weinig voor een koopwoning. Deze groep vindt hier hun nieuwe woonplek. De huren van de woningen variëren tussen de € 663,- en € 737,- en dat betekent dat er een minimum jaarinkomen vereist is, exacte grenzen zullen worden vermeld in de advertentie. Ook senioren die opzoek zijn naar comfort, vinden hier hun plek.

Er komen in totaal 88 appartementen verdeeld over twaalf woonlagen:

 • 72 driekamer appartementen op de 3e tot en met de 11e etage
  woonoppervlak van circa 69 m2
  huurniveaus van € 737,-*.
 • 16 tweekamer appartementen op de 2e en 12e etage
  woonoppervlak van circa 62 m2
  - 8 x tweekamer appartementen op de 12e (top) etage met waanzinnig uitzicht, huurniveau van € 737,-*.
  - 8 x tweekamerwoningen op de 2e etage vanaf € 663,-*.
  *prijspeil 2020

Parkeren: Indien u een auto heeft, kunt u parkeerplaats huren in de ondergelegen parkeergarage voor circa € 55,- per maand (kosten zijn indicatief, nog niet vastgesteld en komen bovenop de huurprijs van de woning).

Planning: De bouw is reeds gestart en geplande oplevering is eind 2020.

In Duin wordt nog volop gebouwd. Ook het gebied rond Kaapstad komt nog een woontoren. Dit is een woontoren met de naam Havanna. Hier komen koopappartementen en dit gebouw wordt 22 verdiepingen hoog.

 

 

 

 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken