Homeruskwartier in hout

In Homeruskwartier ontwikkelen we een woongebouw met 103 houten woningen; sociale en middensegment huurwoningen.

Homeruskwartier in hout

Alle 103 woningen worden gemaakt van circulaire houten woningmodules van ‘geWOONhout’. Door te bouwen met de houten woningmodules wordt de bouwtijd korter, is de fundering lichter en is er minder energie nodig om het gebouw te maken. De modules worden snel en efficiënt in elkaar gezet, zodat de omgeving minder overlast heeft en er minder CO2 wordt uitgestoten. Dit gebouw is voor de Alliantie een mooie stap naar verduurzaming van onze woningvoorraad.

Hout

Voor toekomstige bewoners biedt hout verschillende voordelen. Hout zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat, het voelt warm aan en zorgt voor minder stress. Hout heeft een positieve invloed op de gezondheid en prettig wonen. Daarnaast zorgt hout voor de regulatie van de interne vochtbalans van de woningen.

Planning

We verwachten dat de woningen in 2024 klaar zijn. Via onze website kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Samenwerking

Dit project ontwikkelen we samen met Synchroon, Koopmans Brouwgroep BV en Arons en Gelauff Architecten.

De woningen

De 53 sociale huurwoningen en 40 middensegment huurwoningen bestaan uit 2-, 3- en 4-kamerwoningen. Sommige woningen hebben een eigen buitenruimte, ook is er een gemeenschappelijke binnentuin. De 10 middensegment eengezinswoningen bestaan uit 4- en 5-kamers met een eigen achtertuin. De parkeergarage met 47 parkeerplekken komt onder de middensegment huurwoningen. De huurprijzen zijn nog niet bekend.

Reageren op de woningen

Op de sociale huurwoningen kun je alleen via WoningNet reageren en op de middensegment huurwoningen via Benopzoek.nl - Benopzoek.nl. Als er een planning bekend is wanneer je kunt reageren, laten we dit weten via onze site.

Let op: om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet je ingeschreven staan bij WoningNet!

Contact

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Homeruskwartier in hout.

Heb je een vraag? Dan kun je mailen naar Lot Berkelmans.