Door corona werken we anders. Onze balies zijn gesloten. Je kan een reparatie zelf online aanvragen. De wachttijden zijn langer, we vragen daarvoor je begrip. Regel je woonzaken gemakkelijk in Mijn Alliantie of neem contact op via chat of telefoon.
Projecten Overzicht

Henry Stanleystraat Woonzorg gebouw

Aan de Henrystanleystraat in Almere Poort willen wij  een gebouw realiseren met 35 woningen en vier gemeenschappelijke woonkamers voor ouderen met dementie. De locatie wordt in zijn geheel gehuurd doo

Aan de Henrystanleystraat in Almere Poort willen wij  een gebouw realiseren met 35 woningen en vier gemeenschappelijke woonkamers voor ouderen met dementie. De locatie wordt in zijn geheel gehuurd doo

Algemeen

Aan de Henrystanleystraat in Almere Poort willen wij  een gebouw realiseren met 35 woningen en vier gemeenschappelijke woonkamers voor ouderen met dementie. De locatie wordt in zijn geheel gehuurd door Zorggroep Almere.

Stand van zaken
Op dit moment zijn wij samen met Zorggroep Almere en de architect aan het schetsen. Het voorlopig ontwerp ziet u op bovenstaande afbeelding. Dit ontwerp moet nog worden uitgewerkt naar een definitief ontwerp. Wij nemen u graag alvast mee in het proces om u een indruk te geven. Het voorstel heeft vier lagen en op iedere woonlaag wordt een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd met een balkon/buitenruimte. De contouren van het gebouw, passen binnen het bestemmingsplan. 

Participatie
De gemeente Almere heeft ons gevraagd om u, als omwonenden, te betrekken bij en te informeren over de plannen. In verband met de coronarichtlijnen zal dit deels digitaal gaan aangevuld met de mogelijkheid tot persoonlijk contact. Gedurende de hele bouw zullen wij u informeren door middel van  digitale nieuwsbrieven.

Het project heeft nog geen naam, wellicht heeft u daar goede ideeën voor. Suggesties voor een passende naam, ontvangen wij graag van u. In de loop van het proces, komen wij hierop terug.

Informatie avond
In september zullen wij een informatiemoment organiseren, waar u de plannen kunt bekijken en kennis kunt maken met de betrokken partijen (Zorggroep, gemeente Almere en de Alliantie). De uitnodigingen  moeten nog verstuurd worden.

School
Naast dat wij u als omwonenden informeren, hebben wij al kennis gemaakt met het bestuur van de school. Met de school zullen wij veel afstemming hebben om de bouwwerkzaamheden te laten aansluiten op de schoolse activiteiten.

Parkeren
We realiseren een viertal parkeerplaatsen voor o.a. de medewerkers van de locatie. De overige bezoekers zullen van de openbare parkeerplaatsen in de omgeving gebruik maken.

Planning
De Alliantie is voornemens om in het 2e kwartaal van 2021 te starten met het bouwen van het gebouw. Naar verwachting zal de bouw circa anderhalf jaar duren.

Contact
Mocht u vragen hebben over het plan dan kunt u contact opnemen met Jolanda Niessen- Gebiedsontwikkelaar van de Alliantie via: jniessen@de-alliantie.nl

Voor meer informatie over onze organisatie, projecten en doelstellingen, verwijzen wij u graag naar onze site: www.de-alliantie.nl

Verhuur

Zorggroep Almere verhuurt de woonzorgunits aan haar eigen cliënten. De units worden niet aangeboden via woningnet. Wanneer u in aanmerking wenst te voor woonruimte op de Henry Stanleystraat, kunt u contact opnemen met Zorggroep Almere: www.zorggroepalmere.nl.

Zorggroep Almere

Zorggroep Almere heeft diverse woonzorglocaties en zijn, ook met het aanbieden van wijkverpleging, een bekende partij in Almere voor ouderenzorg. Zorggroep Almere helpt u bij uw woon-zorg vragen.

Bij alle vragen die gaan over ondersteuning voor ouderen, kan contact opgenomen worden met het KlantServicePunt van Zorggroep Almere. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 036 545 4778 of via klantadvies@zorggroep-almere.nl.
www.zorggroepalmere.nl.

 

de Alliantie

De Alliantie biedt betaalbare, comfortabele huizen voor mensen met een laag- en middeninkomen. We werken op duurzame wijze aan het verhuren, onderhouden en ontwikkelen van onze woningen. In de woningmarkt zijn lange wachtlijsten, daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming.  

Ongeveer 90 % van ons woningaanbod is sociale huur, bestemd voor huurders met een bescheiden inkomen. Ook kwetsbare groepen in onze samenleving helpen we aan een huis. Onze bewonerscommissies en huurdersorganisaties adviseren ons over betaalbaarheid, onderhoud en leefbaarheid. We verbeteren voortdurend onze dienstverlening. Zo regelen onze huurders nu steeds meer zelf online, via Mijn Alliantie. 

Met meer dan 50.000 woningen kunnen we écht het verschil maken: samen met onze partners werken we aan slimme oplossingen om onze doelen te halen: voldoende passende woningen en al onze woningen CO2-neutraal vóór 2050. 

Lees meer over onze ambities, doelen en plannen voor de komende jaren in ons ondernemingsplan 2019.  

Ons werkgebied 
De regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort  en Gooi- en Vechtstreek vallen binnen ons kernwerkgebied. Daarnaast zijn we actief in de regio Noord-Veluwe/Zeewolde. Ons hoofdkantoor is in Hilversum.