Henry Stanleystraat Woonzorg gebouw

Woningen voor ouderen met dementie

Algemeen

Aan de Henrystanleystraat in Almere Poort realiseren wij een gebouw met 35 woningen en vier gemeenschappelijke woonkamers. Het woonzorggebouw is bedoeld voor ouderen met dementie. De locatie wordt gehuurd door Zorggroep Almere.

Stand van zaken
Samen met Zorggroep Almere en de architect zijn we bezig met de schetsen. Het voorlopig ontwerp ziet je op onderstaande afbeelding. Dit werken we uit naar een definitief ontwerp. Het gebouw krijgt vier lagen met op elke woonlaag een gemeenschappelijke woonkamer met een balkon/buitenruimte. De contouren van het gebouw passen binnen het bestemmingsplan. 

Participatie
De gemeente Almere vroeg ons om de omwonenden te betrekken bij de plannen. Vanwege corona gebeurt dit zoveel mogelijk digitaal. Tijdens de hele bouw houden we je op de hoogte met digitale nieuwsbrieven.

Het project heeft nog geen naam. Heb je een leuk idee? We horen het graag! 

School
We informeren omwonenden, en hebben al kennis gemaakt met het schoolbestuur. Met de school hebben we afspraken om de bouwwerkzaamheden te laten aansluiten op de schoolse activiteiten.

Parkeren
Er komen vier parkeerplaatsen, voor o.a. de medewerkers van de locatie. Bezoekers kunnen van de openbare parkeerplaatsen in de omgeving gebruik maken.

Planning
De Alliantie wil in het 2e kwartaal van 2021 starten met de bouw, we denken dat het anderhalf jaar gaat duren.

Aanneemovereenkomst Henry Stanleystraat
Begin juni ondertekenden we de aanneemovereenkomst met Mateboer voor de bouw van 35 zorgappartementen ten behoeve van intramurale zorg aan ouderen aan de Henry Stanleystraat in Almere.

Een fijn thuis bouwen voor deze ouderen vormt een flinke uitdaging vanwege de beladen context. Voor de meeste bewoners is het hun laatste woonplek in het leven. Daarom willen wij dat alles klopt. Lees het complete nieuwsbericht.

Contact
Voor vragen kan je contact opnemen met Jolanda Niessen- Gebiedsontwikkelaar van de Alliantie via: jniessen@de-alliantie.nl

Voor meer informatie over onze organisatie, projecten en doelstellingen, verwijzen wij je graag naar onze site: www.de-alliantie.nl

Verhuur

Zorggroep Almere verhuurt de woonzorgunits aan haar eigen cliënten. De units worden niet aangeboden via woningnet. Wanneer u in aanmerking wenst te voor woonruimte op de Henry Stanleystraat, kunt u contact opnemen met Zorggroep Almere: www.zorggroepalmere.nl.

Zorggroep Almere

Zorggroep Almere is een bekende partij in Almere voor ouderenzorg. Het heeft verschillende woonzorglocaties, organiseert wijkverpleging en helpt bij woon-zorg vragen.

Voor vragen over ondersteuning voor ouderen, kan je contact opnemen met het KlantServicePunt van Zorggroep Almere: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 036 545 4778 of via klantadvies@zorggroep-almere.nl.

 

Over de Alliantie

Een plek waar je je thuis voelt, daar lopen wij elke dag warm voor! Als woningcorporatie werken we op duurzame wijze aan betaalbare, comfortabele huizen in prettige buurten. Lees meer over de Alliantie.