Henry Stanleystraat (Almere Poort)

Aan de Henry Stanleystraat staan straks 35 woningen voor ouderen met dementie.

Wij bouwen een 4 verdiepingen tellend gebouw met 35 woningen voor ouderen met dementie. Zorggroep Almere huurt straks de woningen. 

Voor de meeste bewoners is dit de laatste woonplek in hun leven. Daarom willen we dat het gebouw zo goed mogelijk aansluit bij hun behoeftes.

De bewoners leven straks in woongroepen. Op elke verdieping woont 1 groep. Ook is er op alle woonlagen een woonkamer, met  balkon of buitenruimte. 

Parkeren
Er komen vier parkeerplaatsen. Die zijn ondermeer bedoeld voormedewerkers van de locatie. Bezoekers kunnen parkeren op de openbare parkeerplekken in de buurt. 

Interesse in de woningen

Zorggroep Almere verhuurt de woningen aan haar cliënten. U kunt contact opnemen met Zorggroep Almere als u interesse heeft in een woning. 

Contact 

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Voor vragen kan je contact opnemen met gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen via: jniessen@de-alliantie.nl

 

Wij betrekken omwonenden bij onze plannen. Daarom sturen we digitale nieuwsbrieven met updates over de bouw.

Ook maakten we al kennis met onze buren. Bijvoorbeeld met de leerlingen, docenten en het bestuur van de Droomspiegel. Deze school ligt naast het nieuwe gebouw.

De aannemer Mateboer toverde de bouwplaats voor een dag om tot leslokaal. Er kon gepuzzeld, gespijkerd, gemetseld en geschilderd worden onder begeleiding van de bouwprofessionals. 

Voorlopig ontwerp

We werken samen met Zorggroep Almere en de architect aan de schetsen. Het voorlopig ontwerp is klaar en staat op de afbeelding hieronder. Dit ontwerp werken we nu uit tot een definitief ontwerp.