Duinrijk (Almere Poort)

Algemeen

Nieuwbouw

Eind mei 2020 start de bouw van het appartementencomplex ‘Duinrijk’ , 78 sociale huurappartementen verdeeld over twee aan elkaar geschakelde gebouwen in Duin.

Duinrijk is een modern eigentijds gebouw ontworpen door Klunder architecten. De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen bestaande uit vijf en zeven lagen. In het hoogste gebouw komt een lift. De appartementen in het 5-laagse gebouw zijn ook bereikbaar met lift via de glazengalerij. De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Tevens is er camera toezicht. Het Gooimeer ligt op steenworp afstand bereikbaar via een duinachtig landschap.    

Doelgroep: De woningen zijn bedoeld voor starters, doorstromers en senioren.

Er komen in totaal 78  appartementen verdeeld over twee bouwdelen:            

  • 35 driekamer appartementen
  • 43 tweekamer appartementen

Parkeren: Indien u een auto heeft, kunt u parkeerplaats huren op een tijdelijke parkeerterrein, tot dat de definitieve parkeergarage wordt opgeleverd. Oplevering van parkeergarage zal enige jaren later zijn. Kosten voor een parkeerplaats zijn circa€ 55,- per maand (kosten zijn indicatief, nog niet vastgesteld en komen bovenop de huurprijs van de woning). 

Planning: De bouw start eind mei 2020 en geplande oplevering is 3e kwartaal  2021.

 Over Duin

Almere DUIN is het nieuwste plangebied in Almere. DUIN is een bijzondere ontwikkeling. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden.

Over het ontwerp

Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het appartementencomplex wordt gerealiseerd in een overgangsgebied in Almere Dui, tussen het duingebied waar meerdere hoge appartementencomplexen worden gerealiseerd en het bosgebied waar eengezinswoningen komen. Voor een zachte overgang krijgt het appartementencomplex een compact volume. Het gebouw is alzijdig ontworpen, dit betekent dat alle gevels aantrekkelijk zijn ontworpen en een eigen identiteit krijgen door de accenten in het metselwerk en de grote raampartijen. De twee bouwdelen worden op bijzondere wijze verbonden door een glazen hal die meerdere verdiepingen beslaat. Het gebouw gaat naadloos in het landschap op doordat de begane grond deels verzonken is in het landschap. De buitenruimte wordt ingevuld met veel duingras en groenblijvende bomen.

 Aannemer  Trebbe

In opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling, ontwikkelde Trebbe het appartementencomplex via het concept ‘ HoogWonen’ .  

Via dit concept is de Molenwiek in Almere Buiten ook gerealiseerd. 

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken