Over de Alliantie

Over ons

Een plek waar je je thuis voelt, die bijdraagt aan kwaliteit van leven, daar werken wij elke dag aan! Als woningcorporatie bieden we betaalbare, comfortabele huizen voor mensen met een laag en middeninkomen. We werken op duurzame wijze aan het verhuren, onderhouden en ontwikkelen van onze woningen. In de woningmarkt zijn lange wachtlijsten, daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming.  

Ongeveer 90 % van ons woningaanbod is sociale huur, bestemd voor huurders met een bescheiden inkomen. Ook kwetsbare groepen in onze samenleving helpen we aan een huis. Onze bewonerscommissies en huurdersorganisaties adviseren ons over betaalbaarheid, onderhoud en leefbaarheid. We verbeteren voortdurend onze dienstverlening. Zo regelen onze huurders nu steeds meer zelf online, via Mijn Alliantie. 

Met meer dan 50.000 woningen kunnen we écht het verschil makensamen met onze partners werken we aan slimme oplossingen om onze doelen te halen: voldoende passende woningen en al onze woningen CO2-neutraal vóór 2050. 

Lees meer over onze ambities, doelen en plannen voor de komende jaren in ons ondernemingsplan 2019.  

Ons werkgebied 
De regio’s Amsterdam, Almere en Gooi- en Vechtstreek vallen binnen ons kernwerkgebied ‘metropoolregio Amsterdam’. Daarnaast zijn we actief in de regio Amersfoort/Noord-Veluwe/Zeewolde. Ons hoofdkantoor is in Hilversum.  

Kaart_Alliantie.jpg