Over de Alliantie

Nieuws

 • 03-10-2018

  Duurzame sociale woningbouw voor huurders in Zuidpolder - Eemnes

  Met de bouw van 31 sociale huurwoningen in Zuidpolder-Eemnes, komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen. Gemeente Eemnes, de Alliantie, Van Wijnen en andere betrokken partijen vierden 2 oktober de start bouw van deze betaalbare woningen, waarvoor wethouder Jan van Katwijk het startschot gaf.

  Lees meer
 • 12-09-2018

  Leerlingen en zij-instromers gaan meebouwen bij projecten woningcorporaties

  Gemeenten, woningcorporaties en vakopleidingen in de regio Utrecht slaan de handen ineen om te zorgen voor voldoende personeel in de bouw.

  Lees meer
 • 11-09-2018

  Joan van der Burgt nieuwe directeur regio Amersfoort

  Joan van der Burgt wordt de nieuwe directeur van de Alliantie regio Amersfoort. Joan volgt Koos Koolstra op, die per 1 januari aanstaande met pensioen gaat.

  Lees meer
 • 10-09-2018

  Wooncoach: ‘Woonwensen veranderen als de jaren verstrijken’

  De wooncoaches van de Alliantie, Omnia Wonen en Portaal helpen ouderen succesvol bij het vinden van een woning passend bij hun levensfase en woonwensen.

  Lees meer
 • 30-08-2018

  Eerste bouwkringloop-container in Amersfoort geopend

  Woensdag 29 augustus heeft Fatma Koşer Kaya, wethouder van onderwijs, economie, milieu en cultuur, de eerste bouwkringloop-container van Nederland geopend in de nieuwe stadswijk Hogekwartier in Amersfoort. Hierin worden overblijvende bouwmaterialen verzameld, die anders weggegooid worden. De bouwkringloopwinkel KLUS haalt deze op en verkoopt ze aan doe-het-zelvers. De container staat op de bouwplaats aan de Hogeweg, waar bouwbedrijf Van Wijnen 133 appartementen bouwt in opdracht van de Alliantie. Het initiatief is een samenwerking van een groep bedrijven.

  Lees meer
 • 24-08-2018

  Hoge huur in Amsterdam? Betaal minder huur in 2019

  Hebt u langdurig een laag inkomen en woont u in een huurwoning met een in verhouding hoge huur? U kunt misschien minder huur betalen in 2019.

  Lees meer
 • 07-08-2018

  Ouderen overwegen vaker een verhuizing

  Ouderen dachten in 2015 vaker over een verhuizing na dan in voorgaande jaren. Het aandeel 65-plushuishoudens dat aangaf eventueel te willen verhuizen steeg van 6 procent in 2009 naar 16 procent in 2015. Het aandeel dat zei beslist te willen verhuizen bleef met 3 procent stabiel. Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS op basis van het WoonOnderzoek Nederland (WoON).

  Lees meer
 • 03-08-2018

  Herontwikkeling Bachweg krijgt meer vorm

  De sloop van de flats aan de Bachweg 12 t/m 40 in Amersfoort is volledig afgerond en de bouwhekken staan om de locatie. Op de plek van de flats worden 66 nieuwbouw sociale huurwoningen gerealiseerd. Het ontwerp van deze flats werd onlangs aan omwonenden en belangstellenden gepresenteerd.

  Lees meer