Over de Alliantie

Nieuws

 • 08-02-2019

  Woninginspecties met drones – primeur in Nederland

  Bij een Alliantie-project in Almere zijn drones ingezet om woninginspecties uit te voeren om de status van dak, metselwerk en kozijnen te meten. Door drones te gebruiken voor dit soort inspecties, willen woningcorporaties de kwaliteit en betaalbaarheid van het onderhoud verbeteren. Het inzetten van drones binnen corporatiewereld is een primeur in Nederland.

  Lees meer
 • 08-02-2019

  Wie moeten een sociale huurwoning krijgen? Denk met ons mee!

  Hoe moeten sociale huurwoningen in Amsterdam en omliggende gemeenten verdeeld worden? Wie moet er voorrang krijgen? En hoe bevorderen we de doorstroming? Daar denken op dit moment vijftien gemeenten en de woningcorporaties in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland over na. En daar kunnen ze uw input goed bij gebruiken. Laat dus uw mening horen en vul de online enquête in.

  Lees meer
 • 06-02-2019

  Alliantiebewoner kandidaat voor jongerenburgermeerster

  Joshua de Roos was als coördinator betrokken bij het opzetten van dit initiatief voor de Staalmanpleinbuurt. Inmiddels heeft hij het stokje overgedragen en zich verkiesbaar gesteld voor jongerenburgermeester Amsterdam.

  Lees meer
 • 05-02-2019

  Huurder steeds digitaler

  Onze huurders kunnen steeds meer zaken rondom hun woning digitaal regelen, via Mijn Alliantie op de website of via de app. En ze doen dat ook graag! In 2018 deden onze klanten steeds meer digitaal.

  Lees meer
 • 29-01-2019

  De Alliantie daagt haar onderhoudspartners uit tot de volgende stap in ketensamenwerking

  ‘We willen toe naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050 en met de huidige stand van de techniek is dit onbetaalbaar.’ Dit was de toelichting die Maartje Brans, directeur Vastgoedonderhoud bij de Alliantie, gaf op de noodzaak voor Sequent NXT: een nieuwe visie op samenwerking met partnerbedrijven die de Alliantie afgelopen maandagmiddag presenteerde tijdens een interactieve bijeenkomst.

  Lees meer
 • 28-01-2019

  Bestrijding woonfraude door Amsterdamse corporaties leidt tot 821 vrijgemaakte sociale huurwoningen

  De gezamenlijke woningcorporaties in Amsterdam hebben in 2018 bij honderden corporatiewoningen woonfraude geconstateerd. Bij 821 woningen werden de huurcontracten ontbonden en konden de woningen opnieuw verhuurd. De belangrijkste vorm van woonfraude is ook dit jaar weer illegale onderhuur. Andere vormen zijn illegale vakantieverhuur, hennepkwekerijen of illegale bordelen. Elke woningcorporatie heeft een gespecialiseerd team dat dagelijks bezig is om woonfraude op te sporen.

  Lees meer
 • 08-01-2019

  De wereld van Philippus

  Peter Philippus bouwt diorama’s: supergedetailleerde ‘kijkdozen’ waar hij een wereld op schaal nabouwt. We zochten hem op in de Pijp, waar hij sinds een aantal jaar een woning huurt van de Alliantie.

  Lees meer
 • 20-12-2018

  Video afscheid Koos Koolstra

  Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort, gaat op 1 januari aanstaande met pensioen.

  Lees meer